Συνελήφθη πλοίαρχος επειδή αναχώρησε με ρήγμα στο πλοίο

Συνελήφθη στο λιμάνι της Καρπάθου ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έφτασε στο νησί με 289 επιβάτες και έχοντας ένα μικρό ρήγμα μετά από την πρόσκρουσή τους στο λιμάνι της Κάσου.

Ο πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού κατά την διαδικασία πρόσδεσης με αποτέλεσμα  την πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, αφού πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση τριάντα ενός επιβατών, εννέα φορτηγών και δύο ΙΧ, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με 289 επιβάτες και 63μέλη πληρώματος.

Ο απόπλους έγινε με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου, όπως αναφέρει ο antenna, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάν της Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου, για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, από την αρμόδια Λιμενική Αρχή Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα