Αγαπητοί γείτονες απομακρύνετε τα ΙΧ - Συναγερμός για τις συγκεντρώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση έχει προγραματιστεί  στις 17:00 στα Προπύλαια με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες – που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια

Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια, πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους

Σε επιφυλακή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 18:00 μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα και αμέσως μετά θα κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Σύλλογοι  από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις το απόγευμα της Τρίτης, με αφετηρία τα Προπύλαια, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποκλείσει από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας, που είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί είναι από τις 15:00 και τις 16:30 αντίστοιχα οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Το σημείωμα

Ωστόσο ένα σημείωμα που βρήκαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο πολύ…. ευγενικά τους ζητούσε να απομακρύνουν την «μικρή ιδιωτική φυλακή τους» κάπου αλλού, ώστε να αποφευχθούν υλικές ζημιές.

Αναλυτικά το σημείωμα γράφει:

«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους.

Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική κοινωνική διέξοδος».

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα, για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, σε:

Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα),

Βόλο (18.00, Θόλο),

Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική),

Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη),

Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου)

Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα