Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία έως την Πέμπτη

Μετά την άκαρπη συνάντηση εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (8/12).

Μετά τη συγκέντωση που πραγματοποίησαν 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ στον Αγ. Διονύσιο και την πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις για να μην συνεχίσουν την απεργία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε για τη συνάντηση πως "έγινε χρήσιμη συζήτηση. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν παρενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε τον εγκλωβισμό των μαθητών, αλλά και τους αγρότες. Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών. Οι φήμες που κυκλοφορούν για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας τους είναι παντελώς αβάσιμες".

Διευκρίνισε, δε, πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως "έγγραφο διαπραγμάτευσης" με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την "κατάργηση/αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών", για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς.

 

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα