Συλλυπητήρια ΝΔ, KKE και ΓΣΕΕ για τη νεκρή στα Everest

Θλίψη για το θάνατο της εργαζόμενης στα Everest σήμερα το πρωί εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Eκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό μιας εργαζόμενης νέας γυναίκας, κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε κατάστημα εστίασης. Ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες ανέφερε η ανακοίνωση.

Από την ισχυρή έκρηξη έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Συλληπητήρια εξέφρασε επίσης το ΚΚΕ για το θάνατο της εργαζόμενης από την έκρηξη και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

«Το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει τις συνθήκες εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Έρχεται, επίσης, να δείξει πόσο επικίνδυνες είναι οι διατάξεις - προαπαιτούμενα που ψήφισε, μόλις χθες, η κυβέρνηση και οι οποίες, στο όνομα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, καταργούν την αρχή της προφύλαξης και τους προληπτικούς ελέγχους μέτρων ασφαλείας (πυρασφάλεια κλπ.) και υγιεινής στις επιχειρήσεις, θεωρώντας τους εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση κι αυξάνοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους» αναφέρει το κόμμα.

Τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το σημερινό δυστύχημα σε γνωστό ταχυφαγείο την πλατεία Βικτωρίας εκφράζει η ΓΣΕΕ. Παράλληλα ζητάει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επίσης, η ΓΣΕΕ κατ' απαίτηση τονίζει ότι οι αρμόδιες αρχές και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλη τη χώρα.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στα άλλα 5 θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δηλώνει ότι τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα