Συμβόλαια θανάτου από τον αρχηγό της μαφίας του κέντρου- Η δικογραφία

Συμβόλαια θανάτου για τους… ασυμμόρφωτους συνεργούς που δεν ακολουθούσαν τους «κανόνες-νόμους» του καρτέλ της… πλατείας, υπέγραφαν τα αρχηγικά μέλη, με τουλάχιστον ένα από αυτά να εκτελείται τον Νοέμβριο στο Κερατσίνι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Αυτά εκτελούνταν από «πρόθυμα» μέλη του κυκλώματος που πολλές φορές είχαν… οφειλές προς τα αρχηγικά μέλη και τα ξεπλήρωναν με αίμα!

Στις σελίδες 268-269 του διαβιβαστικού της δικογραφίας καταγράφονται οι συνομιλίες του άγνωστου αρχηγού «Μπουτάκη», το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016. Σε αυτό το υλικό υπάρχουν πολλές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις οποίες, όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, προκύπτει ξεκάθαρη εντολή εκτέλεσης του 32χρονου Rigerd Dervishi, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου 2016 .

Η εντολή, σύμφωνα με την δικογραφία, δόθηκε από τον «Μπουτάκη» προς τον 30χρονο Vic. Ajas., ο οποίος «και την εκτέλεσε από κοινού με έτερους συνεργούς». Ο 30χρονος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης «Χίμαιρα» και σε άλλα σημεία της δικογραφίας περιγράφεται η επιθυμία αγοράς ενός πιστολιού, που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε για την διάπραξή της.

Στη σελίδα 269 του διαβιβαστικού αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Από την έρευνα της υπηρεσίας μας ήτοι την τεχνική επιτήρηση του ‘Μπουτάκη’ προέκυψε ότι αυτός ήταν ο εντολέας για τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον ο ίδιος συνέτασσε συμβόλαια θανάτου απέναντι σε όσους δεν συμμορφώνονταν με τους ‘κανόνες-νόμους’ της οργάνωσης. Κατ’ εντολή του ο Vic. Ajas. μαζί με άλλους συνεργούς του δολοφόνησαν τον Rigerd Dervishi στην περιοχή το Κερατσινίου. Για την εν λόγω δολοφονία η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί από την Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι/Τμήμα 1ο».

Σε άλλο σημείο, στις σελίδες 240-241, που εμφανίζονται συνομιλίες του φερόμενου «εκτελεστή» Vic. Ajas., από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου, υπάρχει η α/α 256, όπου ο 30χρονος συνομιλεί με άγνωστο άνδρα, «κάτοχο της υπ’ αριθμόν 6980…….. τηλεφωνικής σύνδεσης, με το προσωνύμιο ‘Μπουτάκης’, απ’ όπου προκύπτει, αναφορά του Ajas. σχετικά με την ποιότητα ποσότητας κάνναβης, που κατέχει ο ίδιος. Από τον τόνο, το ύφος και το περιεχόμενο της συνομιλίας, προκύπτει ότι ο «Μπουτάκης» είναι ιεραρχικά προϊστάμενος του Ajas..».

Η ενέδρα θανάτου είχε στηθεί στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου στο Κερατσίνι, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο του έκλεισαν τον δρόμο. Ο συνεπιβάτης φέρεται να βγήκε και να πυροβόλησε 10 φορές με 9άρι πιστόλι, εναντίον του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το 32χρονο θύμα δεν είχε «φάκελο» στην αστυνομία. Εργαζόταν ως πλακάς, ήταν πατέρας τριών παιδιών και περιγράφηκε ως οικογενειάρχης.

Δεν ίσχυε όμως το ίδιο για τον 36χρονο συγγενή του που λίγο νωρίτερα είχε αφήσει στο σπίτι του, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών και ένα μήνα νωρίτερα είχε εκραγεί βόμβα με τηλεχειρισμό στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο ίδιος, η σύζυγός του και η 5χρονη κόρη του. Ο 36χρονος φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πως ο οδηγός, πριν την δολοφονική επίθεση, είχε φραστικό επεισόδιο, με άγνωστα άτομα, για ένα… πείραγμα και τους καταδίωκε για να ξεκαθαρίσει την διαφορά του.

Σε κάποια άλλα σημεία της δικογραφίας εμφανίζονται οι προστριβές ανάμεσα σε μέλη του «καρτέλ» που απειλούν με εξόντωση, έχοντας ως υποψία τη συνεργασία με την αστυνομία. Στις σελ. 198-199, υπάρχουν οι συνομιλίες που καταγράφονται από τις 24 έως 30 Σεπτεμβρίου. Σε αυτές με α/α 15143, 15144 και 151146, ο 51χρονος Pan. Pro., ο οποίος φαίνεται να ανέβασε επίπεδο την αστυνομική έρευνα μετά τη σύλληψή του, συνομιλεί με τον 45χρονο Mir. Mac., ο οποίος τον θεωρεί υπεύθυνο για τη σύλληψη του 47χρονου Aj. Xha. και του απευθύνεται ως εξής: «… μου έχεις πενήντα χιλιάδες ευρώ χρέος και το κεφάλι…».

Στην σελίδα 238, περιγράφεται πως από την παρακολούθηση του

 

προέκυψε ότι η παραγγελθείσα ποσότητα κάνναβης των 30 κιλών που είχε κάνει, μέρος της οποίας κατασχέθηκε κατά τη σύλληψή του ανήκε στον Mir. Mac.. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της βιαιότητας της εγκληματικής οργάνωσης είναι το γεγονός ότι μετά τη σύλληψη του 47χρονου, ο Mir. Mac. νομίζοντας ότι ο Pan. Pr. «κάρφωσε» τον συνεργάτη του στην αστυνομία, τον κάλεσε απειλώντας τον για τη ζωή του αν δεν του εξοφλούσε την χρηματική αξία της κατασχεθείσας ποσότητας.

 


Thetoc

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα