Αρνήθηκαν οι εκκλησίες στη Χίο να παραχωρήσουν χώρο στους παγωμένους πρόσφυγες

Κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούνται να βγάλουν τη βραδιά οι περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε εκδρομικές καλοκαιρινές σκηνές, έξω από τον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. Ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα...

Στη νεροποντή των περασμένων ημερών ήρθε να προστεθεί ο ισχυρός σημερινός βοριάς με ριπές ανέμου που φτάνουν τοπικά τα εννέα μποφόρ. Κι ενώ απαγορεύθηκε η κίνηση επιβατηγών πλοίων στο βόρειο Αιγαίο, πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν με κάποιες τέντες που τους έδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τις οποίες προσθέτουν στις σκηνές στερεώνοντας τες με πέτρες.

Κι αυτά, μέσα στα κύματα που φτάνουν στο επιθαλάσσιο τείχος του κάστρου της Χίου. Σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι άνθρωποι σήμερα μεταφέρθηκαν ξύλα για να τα ανάψουν στη διάρκεια της νύχτας σε βαρέλια σκουπιδιών.

Άρνηση από τις εκκλησίες! Δεν ανοίγουν τέσσερις αίθουσες για να μπουν οι πρόσφυγες!

Τέσσερις ενορίες την πόλης της Χίου "για λειτουργικούς λόγους" απάντησαν αρνητικά στις προθέσεις του Μητροπολίτη Μάρκου να παραχωρηθούν ενοριακές αίθουσες προκειμένου να στεγαστούν οι προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στην παραλία της Σούδας! "Δυστυχώς το ζήτησα εδώ και λίγο καιρό. Για λειτουργικούς λόγους οι ενορίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τις αίθουσές τους", δήλωσε ο Μητροπολίτης Χίου στο www.politischios.

"Δυστυχώς ο κ. υπουργός δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημά μας για μεταφορά των 200 αυτών ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόνοια για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, οτιδήποτε και να γίνει από την τοπική κοινωνία κινδυνεύει να εκληφθεί από την κυβέρνηση ως μόνιμη λύση. Αυτό έδειξε η εμπειρία από το παρελθόν, όταν ο Δήμος και η Περιφέρεια πρωτοστάτησαν στην προσπάθειά τους να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω της η κυβερνητική απουσία", δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σούδα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα