Ζάκυνθος: Θρήνος για τον 33χρονο Γιώργο θύμα της κακοκαιρίας - Ήταν το καλύτερο παιδί

Την ώρα που η Ζάκυνθος μετρά της πληγές της από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, στο σπίτι του Γιώργου Ζουπάνου, ο θρήνος και οργή ξεχειλίζουν.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το παλικάρι τους, ο «κούκλος» τους, το λεβεντόπαιδό τους, χάθηκε για πάντα στα νερά ενός ορμητικού χειμάρρου. Η μάνα και ο πατέρας του 33χρονου προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε.

Ο μεγάλος του αδελφός προσπαθεί να βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει την τραγωδία και να στηρίξει τους γονείς του. Όμως κακά τα ψέμματα, ο πόνος τους είναι όχι μόνο χείμαρρος…αλλά ποτάμι!

«Ήταν το καλύτερο παιδί»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σπύρος Ζουπάνος, δεύτερος ξάδελφος του Γιώργου «είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ο Γιώργος ήταν το καλύτερο παιδί. Όμορφος, λεβέντης. Άκουγε πάντα τους γονείς του. Δούλευε ως υδραυλικός μαζί με τον αδελφό του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έγινε αυτό. Ολο το νησί μιλάει για αυτό. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η κηδεία. Ξέρουμε ότι η σορός πρέπει να πάει για νεκροτομή στην Πάτρα».

Οι ευθύνες πολλές…και για μια ακόμη φορά γίνονται μπαλάκι. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση ακόμη να ξέρει τι πραγματικά έφταιξε. Όπως πάντως δήλωσε ο κύριος Σπύρος Ζουπάνος «η νεροποντή ήταν πρωτοφανής. Έριξε μέσα σε λίγες ώρες απίστευτο νερό. Εγώ είμαι 41 ετών και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Γιώργος Ζουπάνος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο, όπου ένας ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Βανάτου.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο δημοσιογράφος του Ionian TV, Τάσος Θεοδόσης, ο νεαρός άνδρας είχε βγει για νυχτερινή διασκέδαση το βράδυ του Σαββάτου με φίλους του και γύρω στις 06:00 – 06:30 το πρωί επέστρεφε στο σπίτι του.

Το ρέμα όμως που διασχίζει το χωριό Βανάτο είχε φουσκώσει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα ο ορμητικός χείμαρρος να παρασύρει το αυτοκίνητό του, χωρίς εκείνος να μπορεί να κάνει τίποτα.

O οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου που είδε τον Γιώργο να χάνει τον έλεγχο του ΙΧ του, του φώναξε να κάνει κουράγιο, λέγοντάς του ότι θα ειδοποιήσει την πυροσβεστική.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα