Τι θα γίνει με τα οικογενειακά επιδόματα. Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Δεν κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα. Στις 30 Νοεμβρίου θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα στις ευπαθείς ομάδες. Όλες οι απαντήσεις από τον ΓΓ Πρόνοιας Δ. Καρελά.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τα αλλάζει όλα σε ό,τι αφορά στα βοηθήματα που παίρνουν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα. Η κάρτα σίτισης, αλλά και το επίδομα ενοικίου καταργούνται και ενσωματώνονται στο  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης .

Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γ.Γ. Πρόνοιας Δ. Καρέλας τα ποσά του εισοδήματος των δικαιούχων θα υπολογιστούν με βάσει το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα.

Ουσιαστικά δηλαδή εκτός των βασικών προβλεπόμενων το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί και 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας.

Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι για τα ποσά άνω των 100 ευρώ θα είναι κατά 50% σε ρευστό και κατά 50% σε μορφή πίστωσης σε προπληρωμένη κάρτα.

Για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά δηλαδή θα δίδονται τα 200 ευρώ σε ρευστό και τα 200 θα μπαίνουν στην κάρτα.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 1/1/2017 καθιερώνεται σε όλη τη χώρα. Για να αποκτήσει δικαίωμα στο ΚΕΑ κάποιος θα πρέπει να έχει το τελευταίο εξάμηνο τα παρακάτω εισοδήματα:

Τα ποσά ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση:

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Καρέλα


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα