Ένας νεκρός και καταστροφές από την κακοκαιρία. Προ των πυλών δεύτερο κύμα με χιόνια

Έναν νεκρό άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τη Ζάκυνθο, ενώ το κύμα που σαρώνει την Ελλάδα συνεχίζεται τις επόμενες μέρες.

Ο άτυχος νέος στη Ζάκυνθο ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Βανάτο Ζακύνθου. Το σώμα του 33χρονου βρέθηκε τρία χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς και φίλους του.

Για πολλές ώρες η Πυροσβεστική και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, όπως και η Αστυνομία, αναζητούσαν τον 33χρονο άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε ντεραπαρισμένο μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου.

Να σημειωθεί ότι σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες. Την Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 80 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι στο χωριό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κλείσει, μετά από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έχουν πλημμυρίσει οικίες και καταστήματα.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν και στην Αττική οι κακές καιρικές συνθήκες. Η Πυροσβεστική δέχθηκε την Κυριακή περισσότερες από 390 κλήσεις ενώ πραγματοποίησε τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα. Άμεσα συγκροτήθηκαν 35 συνεργεία με 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα.

39750033974972184880184874


Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα τουλάχιστον έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Πιο αναλυτικά: Έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο. Μάλιστα σήμερα τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Το διήμερο Τρίτη 29/11 και Τετάρτη 30/11 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο (με έμφαση στην Κρήτη), καθώς και οι χιονοπτώσεις. Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα την Κυριακή και τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής. Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νομού και από το βράδυ σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια).

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα