Φονική κακοκαιρία στη Ζάκυνθο: Νεκρός ο 33χρονος. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου 33χρονου στη Ζάκυνθο.

Θρήνος στη Ζάκυνθο! Νεκρός εντοπίστηκε μετά από πολύωρες έρευνες της ΕΜΑΚ ο 33χρονος Γιώργος Ζουπάνος, που αγνοούνταν από νωρίς το πρωί.

Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, όπως αναφέρει ο antenna, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε νωρίτερα σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου, ενώ ο ίδιος είχε πολλές ώρες να δώσει σημεία ζωής, καθώς το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πόρτες του αυτοκινήτου βρέθηκαν ανοιχτές, κάτι που σημαίνει ότι ο 33χρονος στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το όχημα, παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

Το άψυχο σώμα του άλλωστε βρέθηκε στην περιοχή Γαϊτάνι, 3 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το όχημά του. Τη σωρό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Στο σημείο γίνονταν έρευνες των πυροσβεστών από τα ξημερώματα και ενισχύθηκαν με βάρκες απο την ΕΜΑΚ Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, γεγονός που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.

Εν τω μεταξύ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν έντονα και την Ζάκυνθο. Από τα ξημερώματα έως τώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 50 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Στο σημείο ήδη επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από Πάτρα με άντρες της ΕΜΑΚ Πατρών που θα έχουν μαζί τους και βάρκες, καθώς η Ζάκυνθος έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Ζάκυνθο λόγω κακοκαιρίας

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο δημοσιογράφος του Ionian TV, Τάσος Θεοδόσης, ο νεαρός άνδρας είχε βγει για νυχτερινή διασκέδαση με φίλους του και γύρω στις 06:00 – 06:30 το πρωί επέστρεφε στο σπίτι του.

Το ρέμα όμως που διασχίζει το χωριό Βανάτο είχε φουσκώσει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα ο ορμητικός χείμαρρος να παρασύρει το αυτοκίνητό του, χωρίς εκείνος να μπορεί να κάνει τίποτα.

O οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου που είδε τον Γιώργο να χάνει τον έλεγχο του ΙΧ του, του φώναξε να κάνει κουράγιο, λέγοντάς του ότι θα ειδοποιήσει την πυροσβεστική.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε. Τα νερά σκέπασαν το αυτοκίνητο και παρέσυραν τον 33χρονο άνδρα τρία χιλιόμετρα μακριά.

Πάνω από 310 κλήσεις για αντλήσεις στην Αττική

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε έως τώρα 310 κλήσεις κυρίως από τα Νότια, τα Δυτικά προάστια, το κέντρο της Αθήνας και τα Μεσόγεια.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα ξημερώματα χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ενός οδηγού από του αυτοκίνητό του επί της οδού Ευελπίδων στο κέντρο της Αθήνας και άλλων τριών ατόμων από αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε επί της Λ. Καραμανλή στο Μενίδι.

Πλέον, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε όλες τις οδούς και λεωφόρους που έκλεισαν τα ξημερώματα:

-Οδός Λιοσίων από την οδό Γούσιου έως την Στρ. Καλάρη

-Λ. Δημοκρατίας στις Τρεις Γέφυρες

-Πειραιώς από Χαμοστέρνας (έκλεισε ξανά για κάποιες ώρες το μεσημέρι, μέχρι που αποκαταστάθηκε εκ νέου η κυκλοφορία)

-Λ. Αλεξάνδρας στον κόμβο Αμπελοκήπων

-Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στη συμβολή με την οδό Ζαχάροφ

-Στον Βοτανικό στην οδό Αγ. Πολυκάρπου

-Οδός Διαδόχου Κων/νου στα Σπάτα από το ύψος της οδού Δημάρχου Χρ. Μπέκα έως το ύψος της οδού Κων. Παλαιολόγου

-Δυσχέρεια επί της Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Στρατόπεδου Σακέτα, εξαιτίας χωμάτινων όγκων που έχουν μαζευτεί στις αριστερές λωρίδες και των δύο κατευθύνσεων.

Η κακοκαιρία έφερε και πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Για περισσότερες από οχτώ ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, πυκνοκατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτία του προβλήματος οι βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών. Τα τεχνικά συνεργεία του διαχειριστή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ και για τα επόμενα 24άωρα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν:

Την Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη  (29-11-2016) αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα