Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο λεκανοπέδιο η έντονη νεροποντή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκα σε ποτάμια. Ακόμη, νωρίς το πρωί έκλεισαν σταθμοί του Μετρό, καθώς είχαν πλημμυρίσει.

Περισσότερες από 250 κλήσεις έχει δεχθεί ήδη η Πυροσβεστική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Απεγκλωβισμοί από Ι.Χ.

Στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει έναν άνθρωπο από το αυτοκίνητό του επί της οδού Ευελπίδων. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Μενίδι με τρεις εγκλωβισμένος στη διασταύρωση των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Τα νερά της βροχής, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, απέκλεισαν για αρκετή ώρα και την  οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την οδό Πέτρου Ράλλη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Ενώ προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Βικτώρα, Γ’ Σεπτεμβρίου, πλατεία Αττικής και Αμπελόκηποι είναι μερικές από τις περιοχές που παρέμειναν χωρίς ρεύμα για περισσότερες από οκτώ ώρες εξαιτίας των πλημμυρών σε υπόγειους υποσταθμούς της ΔΕΗ.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ και για τα επόμενα 24άωρα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν:

Την Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη  (29-11-2016) αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα