Στο έλεος της κακοκαιρίας: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν το Σαββατόβραδο, πλήττουν όλη μέρα την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σταθμοί του μετρό και δρόμοι έκλεισαν. Έπιχειρήσεις πραγματοποίησε η Πυροσβεστική σε όλη την Αττική για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Νωρίς το πρωί έκλεισε ο σταθμός του Μετρό Μέγαρο Μουσικής, που είχε πλημμυρίσει, ενώ οι σταθμοί της Πανόρμου και του Ευαγγελισμού, έμειναν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 250 κλήσεις για άντληση υδάτων από τις περιοχές: Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία και Δυτικά Προάστια, καθώς και 8 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Στα σημεία επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν οδηγό από ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν μείνει μέσα σε ΙΧ, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα παρέμειναν κλειστές λόγω χωμάτων στο οδόστρωμα.

Τεράστια προβλήματα και στην Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα, όπου τα χώματα είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα.

Κλειστή για περίπου μία ώρα έμεινε και η οδός Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, λόγω συσσώρευσης υδάτων, από τις 14:00 μέχρι τις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες για αρκετές ώρες σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας πλημμυρισμένων υποσταθμών της ΔΕΗ.

Έντονες καταιγίδες έπληξαν και τα Βόρεια Προάστια.

Χιόνια από την Τρίτη

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τη Τρίτη αναμένεται σημαντική πτώση θερμοκρασίας η οποία θα συνοδεύεται από θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά, όσο και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο 24ωρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν τις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανόν την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου για το επόμενο 24ωρο.

Την Δευτέρα, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, φαινόμενα,  παρουσιάζοντας σταδιακή υποχώρηση στο Ιόνιο και ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα