Κακοκαιρία: Νεκρός βρέθηκε ο 33χρονος στη Ζάκυνθο

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο ο 33χρονος Γιώργος Ζουπάνος που αγνοείτο στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με το imerazante. Το αυτοκίνητο του βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού.

Το σώμα του 33χρονου βρέθηκε 3 χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Από νωρίς το πρωί πυροσβέστες, αστυνομικοί και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, αναζητούσαν τον άτυχο Γιώργο, το αυτοκίνητο του οποίου είχε βρεθεί σε χαντάκι.  Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος τους συγγενείς του, που προσεύχονταν για μια ευχάριστη είδηση.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι και με την συνδρομή των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν με τον εντοπισμού της σορού του νεαρού που χθες τη νύχτα παρασύρθηκε από τεράστιες ποσότητες νερού.

Ο νεαρός άντρας είχε βγει χθες το βράδυ με παρέα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία γνωρίζει ότι μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα ο 33χρονος βρισκόταν σε μπαρ της Ζακύνθου. Στην συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν.

Περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του 33χρονου βρισκόταν πεσμένο σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του. Ο αδελφός του αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου και την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.

vanato

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική

Σαρώνει το νησί το κύμα κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια – λίμνες και απελπισμένοι κάτοικοι συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στη Ζάκυνθο ως αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου.

Σε όποιο σημείο και εάν βρεθεί κανείς θα συναντήσει εικόνες που μόνο «Βενετία» θυμίζουν με δρόμους απροσπέλαστους αφού το νερό έχει καλύψει χωράφια – τράφους- και οδόστρωμα.

Από το ξημέρωμα στη μάχη έχουν ριχθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρώντας σε κάθε κλήση που δέχονται. Σύμφωνα το «merazante.gr» εκτός μάχης έχουν τεθεί δυο οχήματα της πυροσβεστικής λόγω ντελαπαρίσματος σε παρακείμενο τράφο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και των Πηγαδακίων χωρίς τραυματισμούς.

Την ίδια στιγμή έρχονται ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ Πάτρας με βάρκες ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που δεν μπορούν με αυτοκίνητα.

Επι ποδός και η αστυνομία που τοποθετεί κορδέλες που απαγορεύουν την κυκλοφορία στα σημεία που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα.

Στην πόλη της Ζακύνθου και την περιοχή Αγία Τριάδα ένας παλιός μπαζωμένος χείμμαρος είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσει τόνους λάσπης με τους αγανακτισμένους πολίτες εντός και εκτός πόλης να κάνουν λόγου για απουσία του κράτους σε ότι αφορά τη λήψη αντιπλυμμηρικών μέτρων από πολύ νωρίς.

Σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρο το νησί βρίσκονται κλιμάκια του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παυλο κολοκοτσά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο. Όλοι τους απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και να μείνουν στα σπίτια τους.

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας υπάρχουν διακοπές ρεύματος

 

agnoite-antras-zakinthos-katastrofes-plimires-1300-1

agnoite-antras-zakinthos-katastrofes-plimires-1300-2

agnoite-antras-zakinthos-katastrofes-plimires-1300-4

agnoite-antras-zakinthos-katastrofes-plimires-1300-5

agnoite-antras-zakinthos-katastrofes-plimires-1300-6

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα