Δίκη Λάμπρου: Καταθέτει ο παιδικός φίλος στου οποίου το σπίτι βρέθηκε νεκρός

Με εντάσεις και ενστάσεις συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης η δίκη για το έγκλημα της Κοιλάδας.

Οι συνήγοροι της κατηγορούμενης χήρας του καπετάνιου, που στην τελευταία συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει με φωνές, παρέστησαν στο δικαστήριο την τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας και ανέγνωσαν έγγραφο το οποίο είχε υπογράψει η 39χρονη Δήμητρα Βούλγαρη και ζητούσε την εξαίρεση της Προέδρου. Στο αίτημα εξαίρεσης υποστηρίζει ότι υπάρχει δυσπιστία για την αμεροληψία της Προέδρου.

Η ίδια η κατηγορούμενη μία ημέρα πριν, όταν ρωτήθηκε από την Πρόεδρο αν αισθάνεται ότι διεξάγεται δίκαιη δίκη, απάντησε καταφατικά.

Λίγο μετά το μεσημέρι, η πρόεδρος υπέβαλε αίτημα αποχής της από τη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας "για λόγους ευπρέπειας" όπως τόνισε, μετά τις συνεχείς επιθέσεις της υπεράσπισης στο πρόσωπό της. Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και μετά την άφιξη άλλου δικαστή, εξετάσθηκε τόσο το αίτημα της όσο και το αίτημα της υπεράσπισης.

Και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν τελικά και η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου με την υπάρχουσα σύνθεση.

Πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε σαν επιτηρητής, όταν η κατηγορούμενη ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον σύζυγο της χωρίς να υπογράψει την κατάθεση της. Οι κ.κ. Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής είχαν διακόψει την κατάθεσή του αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου την περασμένη Τετάρτη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα και η κατάθεση του παιδικού φίλου του Θανάση Λάμπρου, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος καπετάνιος.

Λόγω της διακοπής της συνεδρίασης εκκρεμεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής να τοποθετηθούν δύο παρατηρητές, από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Ναυπλίου, για να παρακολουθήσουν τη δίκη ως το πέρας της. Ο λόγος πους τους ανάγκασε να προβούν σε αυτή την ενέργεια, είναι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους "η συμπεριφορά των συνηγόρων υπεράσπισης που προσβάλλει το Δικαστήριο, τους μάρτυρες και το ίδιο το Δικηγορικό Σώμα".

 

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα