Λέσβος: Τραγωδία στα Μόρια, νεκρό 6χρονο και η γιαγιά - Σοβαρά 4χρονος

Τραγωδία στα Μόρια, νεκρό ένα 6χρονο αγοράκι κια μία γυναίκα, έπειτα  από έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε σκηνή οικογένειας προσφύγων στον καταυλισμό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ένα 4χρονο παιδί και η 25χρονη μητέρα του, που μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα μία  66χρονη γυναίκα – πρόσφυγας και το 6χρονο εγγόνι της, βρήκαν τραγικό θάνατοόταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξερράγη φιάλη υγραερίου σόμπας, που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν.

Η 66χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη, η 25χρονη νύφη της βαριά τραυματισμένη, το ένα 6χρονο παιδί της 25χρονης νεκρό και το δεύτερο, ηλικίας 4 ετών, βαριά τραυματισμένο.

Μετά την έκρηξη ξέσπασαν ταραχές από εξέγερση μεταναστών, οι οποίοι έβαζαν φωτιές, στους χώρους που φιλοξενούνται οι ανήλικοι πρόσφυγες.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες των ΜΑΤ αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο. Φωτιές, συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες, καταστροφές στον καταυλισμό μαίνονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Τα επεισόδια έγιναν πιο άγρια όταν έγινε γνωστό στον καταυλισμό ότι η έκρηξη προκάλεσε νεκρούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.

Με την επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σβήστηκαν οι φωτιές και αποκαταστάθηκε η τάξη.

Εν τω μεταξύ έντρομοι οι μετανάστες με γυναίκες και παιδιά, έτρεχαν να γλυτώσουν από τις φωτιές και τα επεισόδια.

Γυναίκες με τα παιδιά τους στα χέρια και στα καροτσάκια,  έτρεχαν μέσα στη νύχτα στους δρόμους για να σωθούν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού τα πράγματα στο Hotspot ηρέμησαν, οι μετανάστες επέστρεφαν στις εστίες τους.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν ακόμα 6 τραυματίες, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πυρσβεστική Υπηρεσία για το τραγικό συμβάν στο χοτ σποτ της Μόριας στην Λέσβο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών, στην Τοπική Κοινότητα Μόριας, του Δήμου Μυτιλήνης στο Νομό Λέσβου. Η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από τη χρήση φιαλιδίου υγραερίου, εντός σκηνής, προξένησε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας και ενός ανήλικου αγοριού, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό επίσης μιας γυναίκας κι ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί πριν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 22:20 χθες, μετέβησαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό και τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

 

 

moria-2-nekroi-1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα