Η άτυχη Μαρία ήταν στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης. Η πρόταση του Εισαγγελέα για τους ένοχους

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου και της ειδικευμένης γιατρού, και την απαλλαγή του ειδικευόμενου, τότε, γιατρού.

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων συνεχίζεται, αυτή την ώρα, η δίκη για τον τραγικό θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη, που "έσβησε" αβοήθητη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε, νωρίτερα σήμερα, την ενοχή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου και της ειδικευμένης γιατρού, και την απαλλαγή του ειδικευόμενου, τότε, γιατρού.

Συγκεκριμένα για τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής πρότεινε την ενοχή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θεωρώντας την ευθύνη αυταπόδεικτη και την απαλλαγή για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Πρότεινε επίσης την ενοχή της ειδικευμένης γιατρού όχι για την εφημερία ετοιμότητας στην οποία βρισκόταν αλλά για το γεγονός ότι εξέτασε την άτυχη γυναίκα στις 09.00 το πρωί, ενώ αν την εξέταζε νωρίτερα, αφού έπρεπε να βρίσκεται στο νοσοκομείο από τις 08.00, δε θα χανόταν πολύτιμος χρόνος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 09.45 το πρωί, η άτυχη Μαρία Βουλγαρίδη υπέστη ρήξη μήτρας και κατέληξε. Όσο για τον τότε ειδικευόμενο γιατρό, προτάθηκε η απαλλαγή του, εκτιμώντας πως έκανε ό,τι μπορούσε με βάση τις γνώσεις που είχε τότε, ως 15 μηνών ειδικευόμενος.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το δικαστήριο έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευόμενη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς. Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον, τότε, ειδικευόμενο γιατρό ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα