Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε ληστείες στην Αττική

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οργανωμένη σπείρα, η οποία διέπραττε μεγάλες ληστείες και κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, αλλά και σπίτια, στα βόρεια προάστια και άλλες περιοχές της Αθήνας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση έπαιζε, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, μία 20χρονη από τη Μολδαβία, οι συνεργοί της οποίας δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν εναντίον υπαλλήλων, προκειμένου να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα απο τα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στόχο.

Προχθές το πρωί, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν στην Αθήνα η 20χρονη Μολδαβή, ένας 24χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος Αλβανός.

Μέχρι στιγμής έχει εξιχνιαστεί η ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο «Πατσέας» της Κηφισιάς, που διαπράχθηκε στις 14-7-2016, όπου η 20χρονη εισήλθε στο κατάστημα ακολουθούμενη από έναν συνεργό της, ο οποίος, αφού πυροβόλησε μία φορά προς τους υπαλλήλους, αφαίρεσε από τις προθήκες κοσμήματα και ρολόγια, αξίας άνω των 500.000 ευρώ και διέφυγε με μοτοσυκλέτα, στην οποία περίμενε ο τρίτος συλληφθείς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, συνέστησαν τη συμμορία τον περασμένο Ιούλιο και διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας και στη συνέχεια τα διέθεταν σε κλεπταποδόχους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα