Ηλεία: Στον δρόμο πενταμελής οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά

Στον δρόμο έμεινε πενταμελής οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά στο χωριό Λατζόι της Ηλείας, όταν κάηκε το σπίτι τους ολοσχερώς από αναμμένο καντήλι.

Τα παιδιά και η γιαγιά σώθηκαν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή με την τραγική ειρωνεία της υπόθεσης να εντοπίζεται στο γεγονός ότι η οικογένεια  έφυγε πριν από 2,5 χρόνια από την Αθήνα για μια καλύτερη ζωή και πλέον δεν υπάρχει σπίτι.

Φύλακας-άγγελος για τα τρία ανήλικα αδερφάκια ήταν ο κουμπάρος της οικογένειας Γ.Τόκος, ο οποίος τα έσωσε όταν η φωτιά από το καντήλι έκαψε ένα πορτατίφ, μετά τις κουρτίνες και στη συνέχεια το σπίτι ολοσχερώς.

Οι γονείς έλειπαν από το σπίτι όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από τη γιαγιά που τους έλεγε ότι πήραν φωτιά. Η τρίχρονη κόρη τους είχε κρυφτεί από τον φόβο της και την εντόπισαν λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει η στέγη.

«Δεν έχει μείνει τίποτα, η περιουσία μας πλέον δεν υπάρχει. Δεν έχουμε οδοντόβουρτσα να πλύνουμε τα δόντια μας», είπε ο πατέρας της οικογένειας Γ.Αναγνωστόπουλος.

Όλα τους τα υπάρχοντα έγιναν στάχτη. Οι συγχωριανοί, τους βοήθησαν με τα είδη πρώτης ανάγκης και ειδικοί από το «Χαμόγελο του Παιδιού», υποστηρίζουν ψυχολογικά τα παιδάκια ηλικίας 8, 4 και 3 ετών.

«Τα παιδιά αναζητούν τα... παιχνίδια τους! Η κόρη μου, μου λέει “το αρκουδάκι μου το ροζ κάηκε” και ψάχνει τα παπούτσια της», είπε στο Star o πατέρας των παιδιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα