Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Δολοφονική η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ

Δολοφονική επίθεση χαρακτήρισε ο μάτυρας κλειδί  στη δίκη για την επίθεση  σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα

Ο μάρτυρας,  Δημήτρης Διαμαντάκης υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας που εκείνο το βράδυ χτυπήθηκε από τα «τάγματα εφόδου».

Ο κ. Διαμαντάκης έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» της Χρυσής Αυγής που είχε στόχο το Συνδικάτο μετάλλου «για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα» και αναφέρθηκε σε  ομάδες 25 ατόμων που λειτούργησαν συντονισμένα και τους περικύκλωσαν. «Άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θεωρεί ότι οι δράστες ίσως να έφυγαν αφού χτύπησαν σφοδρά τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη «γιατί νόμιζαν πως πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ο τίτλος του ως προέδρου του Συνδικάτου». «Εγώ όταν είδα τον Σωτήρη κάτω χτυπημένο ,νόμιζα πως "πέτυχαν" τον στόχο τους» είπε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι δράστες της επίθεσης έδρασαν συντονισμένα.«Άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και έκανε λόγο για «τάγματα εφόδου».

Ο κ. Διαμαντάκης κατέθεσε πως η επίθεση είχε διάρκεια περίπου τεσσάρων λεπτών και εκτίμησε πως οι δράστες ίσως να έφυγαν αφού χτύπησαν σφοδρά τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Όπως ανέφερε «νόμιζαν πως πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ο τίτλος του ως προέδρου του Συνδικάτου».

Ο ίδιος στην κατάθεσή του τόνισε πως η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που είχε δεχθεί μία βδομάδα μετά ο Παύλος Φύσσας.

Αναφερόμενος δε στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν κοντά κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους χαρακτήρισε «απαθέστατους».

Ο μάρτυρας βρήκε κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ της επίθεσης που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και η παρέα του Παύλου Φύσσα μια εβδομάδα αργότερα. «Έκλεισαν, κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν» τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα