Απίστευτη τραγωδία με 62χρονο Ελληνα καπετάνιο στο Ομάν

Εναν χρόνο πριν βγει στη σύνταξη για να απολαύσει την οικογενειακή ζεστασιά έπειτα από τέσσερις δεκαετίες στη θάλασσα σκοτώθηκε στην ξενιτιά, μέσα στο πλοίο που κυβερνούσε, ένας Βολιώτης καπετάνιος! Πέρασε, όμως, περίπου ένας μήνας ώσπου να φτάσει η σορός του στους δικούς του!

Η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στον 62χρονο Νίκο Παπανικολάου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έπλεε ανοιχτά του σουλτανάτου του Ομάν, στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει μια τεχνική βλάβη για την οποία υπήρχε εξειδικευμένο μέλος του πληρώματος. Ο άτυχος ναυτικός από τη Συκή Πηλίου Μαγνησίας, παρότι καπετάνιος και επιθεωρητής του καραβιού, έσπευσε πρώτος να διορθώσει τη ζημιά στον γερανό φορτώσεων, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από ύψος εννέα μέτρων.

Το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου και η οικογένειά του στη Συκή ενημερώθηκε τηλεφωνικώς ότι ο άνθρωπός της είχε χαθεί τόσο απροσδόκητα στο μακρινό λιμάνι της πόλης Σαλαλά του σουλτανάτου του Ομάν, που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία. Επειτα από πολλές διατυπώσεις και παρεμβάσεις της ελληνικής πρεσβείας σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρία, η σορός του 62χρονου έφθασε αεροπορικώς στην Ελλάδα μόλις το περασμένο Σάββατο, καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη στην περιοχή όπου έχασε τη ζωή του. Την Κυριακή συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα