Σάλος με δόκιμο μοναχό που περενοχλούσε ανήλικα αγόρια

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 75χρονο δόκιμο μοναχό, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων αγοριών.

Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ρόδου, αποκαλύφθηκε όταν τα δύο αδερφάκια (ηλικίας τότε 11 και 10 ετών) αποκάλυψαν στη μητέρα τους όσα τους έκανε ο μοναχός, όταν πήγαν να ανάψουν ένα κεράκι στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου του 2009.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν τα αγοράκια, προτού προλάβουν να προσκυνήσουν τις εικόνες, τα πλησίασε ο 75χρονος μοναχός, ο οποίος άρχισε να τα ρωτά ποια είναι τα ονόματά τους και τα έβαλε να καθίσουν μαζί του σε μια καρέκλα. Φέρεται ότι κάθισε πάνω στο πόδι του τον 10χρονο, τον οποίο άρχισε να αγκαλιάζει με το δεξί χέρι και να τον φιλά στο μάγουλο. Στη συνέχεια φέρεται ότι έβαλε στα πόδια του τον 11χρονο και άρχισε να τον χαϊδεύει στο κεφάλι και στην πλάτη, ενώ τον φίλησε στα μάγουλα και δύο φορές στο στόμα.

Υστερα από αυτό τα δύο ανήλικα παιδιά έφυγαν, πήγαν στο σπίτι τους και ενημέρωσαν τη μητέρα τους, όταν εκείνη επέστρεψε, τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας. Η γυναίκα κατέφυγε στις διωκτικές Αρχές και κατήγγειλε τον ηλικιωμένο μοναχό, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.

Αφέθηκε ελεύθερος

Μετά την απολογία του Αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της απαγόρευσης συναναστροφής του με τα ανήλικα παιδιά που τον κατήγγειλαν για αποπλάνηση.

Πρωτόδικα ο 75χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 19 μηνών με τριετή αναστολή. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροήν εις βάρος παιδιών μικρότερων των 12 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα