Νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση Πολύζου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ

Αποκαλυπτικά αμοντάριστα πλάνα ήρθαν στη δημοσιότητα, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου, από την εκπομπή Φως στο Τούνελ.

Η εκπομπή παρουσίασε το «θέατρο» που παίχτηκε και τα καλοστημένα σενάρια που εκτυλίχθηκαν πίσω και μπροστά από τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, από τη μητέρα και τον πατριό του άτυχου νέου.

Στο στούντιο βρέθηκε ο παιδικός φίλος του αδικοχαμένου Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας που ταξίδεψε από τη Σιάτιστα. Είναι ο άνθρωπος που του στάθηκε καλύτερα κι από αδελφός παρά τις κατηγορίες που δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Τα λόγια του ήταν χαρακτηριστικά: «Ο Κωστής χαμογελάει, η ψυχή του πήρε μια ανάσα. Τόσο καιρό ήταν θαμμένος και δεν μπορούσε να μιλήσει. Τώρα οι δολοφόνοι του μπήκαν στη φυλακή και δικαιώθηκε η ψυχή του».

 

Πώς παγιδεύτηκαν η μάνα και ο πατριός

Η Δέσποινα Κουτσέγκου από την πρώτη της συνέντευξη είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια με την ψυχραιμία της, την ψυχρότητα της, αλλά και με την αδιάλειπτη ροή του λόγου της. Ποτέ πριν στα χρονικά δεν είχε εμφανιστεί μητέρα να αναζητά το παιδί της , με τέτοια συμπεριφορά.

Στα αμοντάριστα πλάνα της πρώτης της εμφάνισης στο «Τούνελ» δεν παρέλειπε να ρωτά τη δημοσιογράφο αν χρειαζόταν να τονίσει κάτι επιπλέον. Όταν ξεκίνησε να περιγράφει στην κάμερα τι συνέβη τη μοιραία νύχτα που χάθηκε ο Κωστής, ήταν σαν να διάβαζε ένα καλά μελετημένο κείμενο.

Υποστήριζε πως ο Κωστής είχε φύγει ξαφνικά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, για να επιστρέψει στο σπίτι του φίλου του που έμενε απέναντι. Έβαλε το μπουφάν και τα παπούτσια του και πήρε μια ομπρέλα. Πριν είχε διορθώσει ένα πρόβλημα στην ύδρευση. Ο μικρότερος αδελφός του όπως είπε, τον είχε ακολουθήσει μέχρι την κουζίνα και επειδή είχε αφήσει την πόρτα ανοιχτή, άκουσε ένα αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή έξω από το σπίτι και τον Κωστή να γελάει με κάποιον.

Η κάμερα συνεχώς κατέγραφε αυτό που κρυβόταν πίσω από την χωρίς κανένα συναίσθημα περιγραφή της. Την αγωνία της αν το σενάριο που είχε κατασκευάσει ήταν πειστικό. Επέμενε με πολύ ψύχραιμο ύφος να λέει πως δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που μεσολάβησε και ο Κωστής δεν επέστρεψε, ενώ του απηύθυνε εκκλήσεις να επικοινωνήσει μαζί τους και να πει πως είναι καλά. Ήταν η μόνη στιγμή που ξέσπασε σε έναν σύντομο λυγμό, για να ξαναβρεί μέσα σε δευτερόλεπτα την ψυχραιμία της.

 

Ο πατριός έπαιρνε οδηγίες από τη γυναίκα του

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του πατριού του Κωστή να μιλήσει στην κάμερα. Μέχρι να οργανωθεί το συνεργείο για να ξεκινήσει το γύρισμα, η Δέσποινα Κουτσέγκου εκμεταλλεύτηκε το μικρό αυτό χρονικό διάστημα και άρχισε να του υπαγορεύει τι ακριβώς να πει. « Χρήστο, μπορεί να πεις ότι την επόμενη της εξαφάνισης τον ψάχναμε όλοι μαζί, σαν οικογένεια…» ήταν τα λόγια της. Ο πατριός που φαινόταν ιδιαίτερα τρακαρισμένος, έκανε ότι του είπε.

Όταν το ζευγάρι φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 2011, η Αγγελική Νικολούλη με εύστοχες ερωτήσεις προσπαθούσε να τονίσει τις σημαντικές εκείνες λεπτομέρειες που φανέρωναν τις αδυναμίες στο σενάριο που είχαν φτιάξει.

fl1493.jpg

Η δημοσιογράφος ακολούθησε την ίδια τακτική και στην επόμενη εμφάνιση τους στις 11 Μαρτίου του 2011. Από την έρευνα της εκπομπής τίποτα από ότι ισχυριζόταν η μητέρα του Κωστή δεν μπορούσε να εδραιωθεί.

 

Προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες

Η Κουτσέγκου επέμενε τότε πως ο γιος της ήταν ζωντανός και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Το επόμενο σενάριο της ήταν πως ο Κωστής πιθανά να βρισκόταν σε κάποιο μοναστήρι.

Ο αδελφός του αγνοούμενου έδειξε στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» σε μια αναπαράσταση τις κινήσεις του Κωστή εκείνο το βράδυ, όταν υποτίθεται κατευθύνθηκε προς το λεβητοστάσιο για να ελέγξει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ύδρευση. Το μικρό αγόρι μιλούσε χωρίς κανέναν συναίσθημα σαν να είχε απομνημονεύσει την ιστορία που του είχαν υπαγορεύσει να πει στην κάμερα.

Η τελευταία εμφάνιση του ζεύγους στην εκπομπή λίγες ώρες πριν βρεθεί το πτώμα του Κωστή , επτά περίπου μήνες μετά την εξαφάνιση του στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011, ήταν αποκαλυπτική. Η Αγγελική Νικολούλη επικαλέστηκε έναν μάρτυρα που ζητούσε να δει κάποια στοιχεία. «Είχαμε πει να ξαναγίνουν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή γιατί μπορεί να συνέβη κάτι και να υπάρχει κάπου εκεί η απάντηση» είχε αναφέρει προφητικά η δημοσιογράφος. Η μητέρα και ο πατριός του Κωστή αντί να ελπίσουν πως κάτι επιτέλους θα ερχόταν στο φως για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του παιδιού τους, κοιτούσαν διερευνητικά χωρίς να αντιδρούν.

 

Μια μέρα αργότερα στις 24 Σεπτέμβριου, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το μισοφαγωμένο πτώμα του Κωστή σε απόμερο σημείο χωραφιού, που ανήκε στην οικογένεια του πατριού του. Σημαντική λεπτομέρεια: Η ύπαρξη του συγκεκριμένου χωραφιού δεν είχε ποτέ αναφερθεί στις Αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα