Ξεναγός του Ομπάμα: Εντυπωσιάστηκε και μου είπε, πω-πω πολλή δουλειά

Την εμπειρία να ξεναγείς τον πλανητάρχη σε ένα ιστορικό μνημείο έζησε η διευθύντρια της εφορείας αρχαιοτήτων, Ελένη Μπάνου, η οποία ανέλαβε να μιλήσει στον Μπαράκ Ομπάμα για την Ακρόπολη.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω απίστευτα άνετα μαζί του», δήλωσε η κα Μπάνου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Μιλώντας για το αν είχε τρακ να είναι μαζί με τον Ομπάμα, η ίδια παραδέχτηκε: «Όπως και να το κάνουμε, μπορεί κανείς να έχει μιλήσει ως επιστήμονας σε αμφιθέατρα, να έχει δώσει διαλέξεις, να έχει ξεναγήσει άλλους… Αλλά όταν ξεναγείς τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά από το πρώτο λεπτό της ξενάγησης του Ομπάμα έφυγε κάθε ανησυχία, κάθε άγχος. Ήταν πολύ άνετος και το ντύσιμό του έδειχνε τη διάθεση του».

«Κρατούσε μάλιστα ένα πλαστικό ποτηράκι τσάι το οποίο έδωσε μετά στους βοηθούς τους», συμπλήρωσε.

Η κα Μπάνου περιέγραψε την κουβέντα μεταξύ τους. «Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν ακριβώς ποια είναι η θέση μου, τι κάνω, πού είμαι», είπε και πρόσθεσε: «Μου έδωσε τη δυνατότητα να του πω για τη δομή του υπουργείου Πολιτισμού, τι είναι οι εφορείες αρχαιοτήτων», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Και όταν του είπα ότι η εφορεία αρχαιοτήτων Αθηνών έχει υπό την αιγίδα της πάρα πολλά μνημεία εκτός από την Ακρόπολη, πραγματικά εντυπωσιάστηκε και μου είπε “πω-πω πολλή δουλειά”».

«Μου είπε ότι θα έρθει ξανά στην Ελλάδα με την οικογένειά του», υπογράμμισε.

Η διευθύντρια της εφορείας αρχαιοτήτων διευκρίνισε πως δεν ήταν καθόλου ενοχλητική ούτε η συνοδεία ασφαλείας, ούτε οι δημοσιογράφοι που ακολουθούσαν τον πρόεδρο.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η κουβέντα που είχαν ήταν καθαρά επιστημονική: «Του μίλησα αρκετά για την προϊστορία του μέρους, τι υπήρχε πάνω». «Κατά τη ξενάγηση με παρακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν αστειεύτηκε καθόλου. Ήταν πολύ σοβαρός. Μόνο που την ώρα που με κάλεσε να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί, μου είπε ότι θα μου στείλει ένα αυτόγραφο!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα