Δίκη Πολύζου: Καταπέλτης η εισαγγελέας για την μάνα. Είναι χειρότερη και από τη Μήδεια

Η εκτίμηση της εισαγγελέως και η πρόταση- καταπέλτης στη δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου

Τα δάκρυα της μητέρας του Κωστή Πολύζου, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, και ο ισχυρισμός του πατριού «ψάχνουμε κι εμείς την αλήθεια, δεν είμαστε οι δολοφόνοι» δεν έπεισαν την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς, που πρότεινε χθες την ενοχή τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η εισαγγελική λειτουργός άναψε «φωτιές», εκτιμώντας ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τον άτυχο 23χρονο, ενώ η ετυμηγορία αναμενόταν μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Κωστής εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης και λίγους μήνες αργότερα (τον Σεπτέμβριο) το πτώμα του εντόπισε κυνηγός σε χωράφι του πατριού.

Η 49χρονη Δέσποινα Κουτσέγκου και ο 42χρονος Χρήστος Ντιός συνελήφθησαν πέντε χρόνια αργότερα. Χθες το απόγευμα η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τη σατανική μητέρα και τον πατριό: «Είναι χειρότερη και από τη Μήδεια, γιατί ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την υποχρέωση των οφειλών. Με τον σύζυγό της σκότωσαν και έθαψαν τον Κωστή για να τον φάνε τα ζώα. Είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο»!

Αγόρευση

Οπως επισήμανε στην αγόρευσή της, οι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απαντούν μόνο σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ενώ «η αδιαφορία τους και οι καταθέσεις των αστυνομικών είναι αδιάσειστα στοιχεία. Τους ενδιέφερε μόνο η άμυνά τους. Δεν ενδιαφέρθηκαν να δουν πού βρέθηκε το πτώμα του γιου τους. Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, κυρίως στις τηλεφωνικές συνομιλίες, κάτι που επίσης αποτελεί σοβαρή ένδειξη».

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, εκείνο που πυροδότησε ένταση ανάμεσα στην έδρα και στον συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν η εκτίμηση της εισαγγελέως για τον θάνατο του νεαρού. «Θαρρώ ότι τον δηλητηρίασαν!» είπε, προκαλώντας την έκρηξη του δικηγόρου Ηλία Κρομλίδη: «Πρώτη φορά σήμερα η εισαγγελέας ήρθε να κομίσει νέο στοιχείο για τον τρόπο δολοφονίας!»

Ο δικηγόρος ξέσπασε στην αγόρευσή του, λέγοντας ότι δεν προέκυψε ακράδαντο στοιχείο για τον τρόπο και τον χρόνο του φονικού: «Θα είστε το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας, μην πω και παγκοσμίως, που θα πείτε “ένοχοι”, χωρίς να έχετε τον τρόπο που τον σκότωσαν. Θα ζήσετε με αυτή την απόφαση που επηρεάζει και ένα άλλο παιδί (σ.σ.: ο 17χρονος ετεροθαλής αδελφός του Κωστή), το οποίο ισχυρίζεται πως οι γονείς του είναι αθώοι. Τα λάθη δεν υποδηλώνουν ότι είναι κάποιος δολοφόνος».

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί, με τους δικαστές να στέκονται στα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που «έκαψαν» τη 49χρονη.

«Κάλεσα τον γιο μου στο κινητό του» είπε η Κουτσέγκου, αλλά σύμφωνα με το δικαστήριο δεν έχει καταγραφεί κλήση! «Δεν γνωρίζω γιατί. Δεν λέω ψέματα» φώναξε η 49χρονη. Και λίγο αργότερα, σε ερώτηση του προέδρου στον 42χρονο για το αν μίλησε το μοιραίο βράδυ με τον μικρό αδελφό του Κωστή, απάντησε αρνητικά, ενώ ο ανήλικος κατέθεσε πως είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα του!

Η απολογία

«Ποια μάνα βάζει πάνω από όλα τα λεφτά; Μόνο η ζωή του παιδιού μετράει. Είναι σπλάχνο μου. Το είχα στην κοιλιά μου εννιά μήνες» είπε στην απολογία της και βούρκωσε η κατηγορούμενη, καταλήγοντας: «Ακόμη περιμένω να δω τον Κωστή μου. Για μένα είναι απλά σαν να έφυγε το παιδί μου από το σπίτι. Μεγάλο το δράμα».

Ο σύζυγός της απολογούμενος επί δύο ώρες σημείωσε: «Ο Κωστής ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα παιδί που το μεγάλωσα και προσπάθησα να του στήσω ένα μέλλον».

Για την κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο αγροτικό αυτοκίνητό του, εξήγησε: «Μπορεί να είναι και δικιά μου, κόπηκα αρκετές φορές. Μπορεί να είχε κοπεί και ο Κωστής».

Ο ίδιος «κάρφωσε» τους δύο βασικούς μάρτυρες στη δίκη, τον παιδικό φίλο του 23χρονου, Σπύρο Καλαμπούκα, και την Αγγελική Νικολούλη: «Ο μόνος που έλεγε πως δεν τα έχουμε καλά με τον Κωστή ήταν ο Σπύρος (...) Από τη στιγμή που βρέθηκε ο Κωστής, η Νικολούλη άρχισε να μας στοχοποιεί. Δεν ξέρω γιατί, κάναμε την καταγγελία στο ΕΣΡ»!


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα