Αγωνία στην εντατική για τον Πλεύρη. Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης! Ο 39χρονος διακομίστηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο με εικόνα σήψης, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, και η κατάστασή του είναι σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς «ιδιαίτερα κρίσιμη».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Πλεύρης υπεβλήθη σε παρακέντηση στο γόνατο, σε ιδιωτική κλινική, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε, καθώς φαίνεται ότι ίσως μολύνθηκε από σταφυλόκοκκο, με συνέπεια να ανεβάσει υψηλό πυρετό και να εμφανίσει συμπτώματα σήψης - όπως χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία, και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. «Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ» ανέφεραν χθες το βράδυ οι γιατροί. «Ο Θεός ας μας βοηθήσει» έλεγε νωρίτερα η οικογένειά του. Στο πλευρό του Θάνου Πλεύρη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του Λένα Παπαθεολόγου και ο πατέρας του Κωνσταντίνος.

Στο γόνατο

Εδώ και αρκετό καιρό ο 39χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ταλαιπωρούνταν από φρικτούς πόνους στο πόδι. Ετσι, την περασμένη εβδομάδα εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι το γόνατό του είχε μαζέψει υγρό και οι γιατροί τού έκαναν παρακέντηση, μια επέμβαση ρουτίνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσβλήθηκε από νοσοκομειακή λοίμωξη και συγκεκριμένα από το βακτήριο του στραφυλόκοκκου, το οποίο του προκάλεσε επιπλοκές.

Οπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές, οι δύο πνεύμονες του άτυχου πολιτευτή μάζεψαν υγρό, το οποίο θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. Το πρωί της Κυριακής, και ενώ η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, οι δικοί του τον μετέφεραν με υψηλό πυρετό σε δημόσιο νοσοκομείο. Ομως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε από εκεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Μαρούσι, στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Στο ιδιωτικό θεραπευτήριο διαπιστώθηκε η «εικόνα σήψης» και χθες το πρωί εισήχθη στο χειρουργείο υπό την εποπτεία αγγειοχειρουργού και λοιμωξιολόγου. Οι γιατροί πάλευαν επί αρκετές ώρες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και τελικά τα κατάφεραν. Κατά τις ίδιες πηγές η λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Θάνος Πλεύρης και είχε στόχο να καθαρίσει τη μολυσμένη περιοχή ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, οπότε μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει διασωληνωμένος.

Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά την πορεία της υγείας του. Οπως ενημέρωσαν τους συγγενείς του, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται δύσκολα και τα πιο καθοριστικά. Στο Ιατρικό Κέντρο, έσπευσαν χθες αρκετοί στενοί φίλοι και συνεργάτες του Θάνου Πλεύρη προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του, μεταξύ αυτών ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 39χρονο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου και παραμένει διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη. Από τη θεραπευτική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές. Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ιδιαίτερα κρίσιμη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα