Ο Ομπάμα στην Αθήνα: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις, πορεία στο κέντρο

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση. Συγκέντρωση και στην Ομόνοια.   300 άτομα από ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατευθύνονται προς τη Σταδίου

17:51  Περίπου 3.000 άτομα στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Στις 17.00 ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, από ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις

Στις 17:30 συγκεντρώνονται η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Στις 18:00 σε συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία καλούν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί στις 6.30μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

«Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ και η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια.

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στους γύρω δρόμους.

 

Φρούριο το κέντρο σήμερα και αύριο η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει απαγόρευση συγκεντρώσεων και το μέτρο έχει ενεργοποιηθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης και θα έχει ισχύ μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και θα αποχωρήσει ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Σε ποιες περιοχές απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη Ομπάμα

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής σήμερα και αύριο απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.

Το μοναδικό κομμάτι της Αθήνας, στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί υπάρχει επιτήρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ποιοι έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις

Αναλυτικά:

• Η ΑΔΕΔΥ καλεί να βγουν όλοι στους δρόμους την Τρίτη και προγραμματίζει πορείες και συλλαλητήριο.

• Συγκέντρωση διοργανώνει και το ΠΑΜΕ στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια. Για τις συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πλατεία Βάθη, μισή ώρα νωρίτερα.

• Διαδήλωση για την Τρίτη, στις 17:00 στο Πολυτεχνείο, διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Θα ακολουθήσει πορεία.

• Διαδηλώσεις και πορείες έχουν προαναγγείλει η Ανταρσύα, η ΛΑΕ, σωματεία και συλλογικότητες για τις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

• Η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών θα συγκεντρωθεί την Τρίτη, μετά τις 5.30 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο.

• Συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αθήνας καθηγητές (ΟΛΜΕ) δάσκαλοι (ΔΟΕ) και νηπιαγωγοί.

• Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην επαρχίαΣτα Χανιά, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση αρχίζει στις 6 μ.μ., μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, στα Τρίκαλα στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Διαμαρτυρίες θα γίνουν επίσης στον Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ., από τη Δημοτική Αγορά.

Στα Ιωάννινα την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει πικετοφορία από το Τζαμί στην Καλούτσιανη στην οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Συγκέντρωση και στην Πάτρα

Με τίτλο "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ" το συνδικάτο των ΟΤΑ Αχαίας, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής κατά της επίσκεψης Ομπάμα.

"Συνάδελφοι,

Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στην χούντα που επιβλήθηκε στη χώρα μας με την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η επίσκεψη του αμερικάνου προέδρου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει την επίσκεψη Ομπάμα ως ένα γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο για τα συμφέροντα του λαού μας, ασελγεί πάνω στην συλλογική ιστορική μνήμη  προσπαθώντας να αθωώσει και να νομιμοποιήσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο ελληνικός λαός καθώς και όλοι οι λαοί της ευρύτερης περιοχής μας έχουν βιώσει στο πετσί τους και βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα των αμερικανονατοικών επεμβάσεων. Ας θυμηθούμε συνάδελφοι τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ στη Λιβύη στη Συρία, την δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο την εμπλοκή ελληνικών στρατευμάτων σε περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την συνεχιζόμενη κατοχή στη Κύπρο.

Σε μια εποχή γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και έντονων ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η περεταίρω εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς μόνο νέα βάσανα και κινδύνους προμηνύει για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Παράλληλα η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, εξαπατούν συνειδητά τον λαό, λέγοντας ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. γίνονται προς όφελος του λαού, για το εθνικό συμφέρον. Η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει. Πόλεμοι, προσφυγιά, μετανάστευση,  φτώχεια, νέες θερμές εστίες που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την συμμετοχή της Ελλάδας.

Συνάδελφοι, τώρα είναι ανάγκη το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα να βγει μπροστά, να αποκαλύψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Να αναδείξει ότι μόνο η πάλη των λαών ενάντια στο  καπιταλιστικό σύστημα που γεννά   πολέμους και προσφυγιά μπορεί να φέρει πραγματική ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να καταδικάσουμε την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου και να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο στην χώρα μας. Να καταγγείλουμε τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας πρόσφυγες και μετανάστες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 Μ.Μ".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα