Δολοφονία Πολύζου: Η απολογία της μητέρας και του πατριού. Είναι το σπλάχνο μου

Όσα χρόνια και να περάσουν ο πόνος θα είναι ο ίδιος», είναι τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την απολογία της η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου που κατηγορείτε για το φόνο του παιδιού της.

Η Δέσποινα Κουτσέγκου αναφέρθηκε στην εξοχική τους κατοικία στην Χαλκιδική, λέγοντας πως η αγορά αυτή ήταν ιδέα του Κωστή και πως έφτιαχνε το μέλλον του.

Σε ερώτηση του προέδρου σχετικά με την αγορά του αυτοκινήτου: «Αγοράσατε το αυτοκίνητο 25.000 ευρώ και το πουλήσατε πολύ σύντομα και πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με αυτή που το αγοράσατε. Για ποιο λόγο; Γνωρίζετε ότι βρέθηκε κηλίδα αίματος στο αμάξι;»

Η Δέσποινα Κουτσέγκου απάντησε:

«Όχι δεν έχω καθόλου άποψη. Δεν έχω διαπράξει όλα όσα με κατηγορούν. Είναι το σπλάχνο μου, το καμάρι μου, το κουβάλησα 9 μήνες στην κοιλιά μου. Είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου», συμπλήρωσε με συγκίνηση και απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τον λόγο που δεν πήγε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα: «Μου το απαγόρευσε η Αστυνομία. Ήθελα να πάω και δε με άφηναν από την Ασφάλεια Κοζάνης»!

Στη συνέχεια, η εξέταση της κατηγορουμένης συνεχίστηκε με τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.

«Είναι μια μοναδική μέρα αυτή για εσάς κα. Κουτσέγκου, χάθηκε το παιδί σας», είπε ο πρόεδρος στην κατηγορουμένη…

Στη συνέχεια της δίκης, βρέθηκε ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ο οποίος χρησιμοποιούνταν από την οικογένεια, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί ποτέ στις έρευνες της Αστυνομίας. Η Δέσποινα Κουτσέγκου είπε πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο αριθμό.

Στις 12:20, με παρέμβαση της εισαγγελέως, ζητήθηκε να επανεξεταστεί ο μάρτυρας που είχε διακοπεί την Πέμπτη 10/11 και υπήρχαν υπόνοιες για ψευδορκία (κλικ εδώ για το περιστατικό). Τον συγκεκριμένο μάρτυρα, με βάση τα πρακτικά της υπόθεσης, φαίνεται κάποιος να τον αναζήτησε στο google από τον υπολογιστή της οικίας Πολύζου! Επίσης ζητήθηκε εκ νέου από τον συνήγορο της υπεράσπισης να κληθεί ο γενετιστής κ. Φιτσιάλος, αίτημα το οποίο απέρριψε ο Πρόεδρος.

Η ροή της εξέτασης της κατηγορουμένης είναι αρκετά γρήγορη, «αναπηδώντας» στα γεγονότα, με συνεχείς ερωτήσεις από την έδρα του δικαστηρίου.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου, για ποιο λόγο δεν καταγράφηκαν όλες οι κλήσεις που ανέφερε η κατηγορούμενη, η ίδια απάντηση: «Δε ξέρω, δε δουλεύω σε τηλεφωνική εταιρεία».

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στην Εισαγγελέα το γεγονός πως η Δέσποινα Κουτσέγκου έδωσε το ίδιο όνομα (Κωνσταντίνος) και στο δεύτερο παιδί της, τον ανήλικο ετεροθαλή αδερφό του Κωστή. Η ίδια απάντησε πως είχε 2 άτομα με αυτό το όνομα, τον πεθερό της και τον πατέρα της.

Η μητέρα του Κωστή Πολύζου συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν κανόνες για το πως πρέπει να λειτουργεί μια οικογένεια; Επειδή κάναμε λάθη, όπως όλος ο κόσμος, πεσαμε στο λούκι, όπως όλος ο κόσμος… Ποια μάνα σκοτώνει το παιδί της; Στη Χαλκιδική δε πήγαμε για διακοπές, κάναμε έρευνα. Ακόμα περιμένω να μου στείλει πακέτο ο Κωστής μου και να μου πει είμαι εδώ… Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα με αγάπη και στοργή… Να κυνηγάς τα όνειρά τους… Ίσως φταίω γιατί δεν ήθελα ποτέ να τα χαλάσω χατίρι. Δεν γίνεται μια μάνα να αγαπάει περισσότερο το ένα παιδί από το άλλο. Είναι η ζωή μου…»

Η απολογία και εξέταση της κατηγορουμένης Δέσποινας Κουτσέγκου ολοκληρώθηκε στις 14:00, έπειτα από δυόμιση περίπου ώρες.

Η απολογία πατριού

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς λίγο μετά τις 15:30 ξεκίνησε την απολογία του ο πατριός του Κωστή Πολύζου, Χρήστος Ντιος.

«Ενημερώθηκα το πρωί από την σπιτονοικοκυρά μου ότι με ψάχνει η γυναίκα μου. Τυπώσαμε αφίσες του Κωστή και ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε. Ήρθε κλιμάκιο της ΟΠΚΕ για να μπορέσουμε να δούμε που μπορεί να τον εντοπίσουμε. Πήγαμε και μέχρι το χωράφι, το είδαμε από ψηλά και μας είπαν να το αφήσουμε γιατί θα το ερευνήσουν αυτοί. Η Αστυνομία μας απαγόρευε να βγούμε από το σπίτι και μας απέτρεπε να εμφανιζόμαστε σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στις έρευνες, εμφανίστηκε κατάθεση ότι κάποιος τον είδε σε μονή του Αγίου Όρους. Επιχείρησα να πάω τον Δεκαπενταύγουστο αλλά δεν κατάφερα. Καταγγείλαμε την κα. Νικολούλη στο ΕΣΡ γιατί μας κατηγορούσε και απορούσε που ήμασταν ελεύθεροι. Ο Ασφάλεια μας παρέπεμπε από τον έναν στον άλλο. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, τις λεπτομέρειες τις μάθαμε από την εκπομπή της Νικολούλη. Τον Κωστή τον αγαπάμε, είναι το παιδί μας. Κάναμε σχέδια, ανεξάρτητα από τα οικονομικά λάθη που κάναμε.»

Ο πατριός του Κωστή, επέμεινε αρκετά πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν στην Αθήνα.

Σχετικά με το αίμα στο αμάξι:

«Το φορτηγό ήταν στο όνομα του Κωστή, εγώ φαινόμουν υπάλληλός του. Το πουλήσαμε για να πάρουμε ένα μικρότερο που να μας βολεύει περισσότερο. Η κηλίδα του αίματος μπορεί να είναι και δική μου. Έχω ερωτηθεί επανειλημμένως. Μπορεί να είναι από οποιδηποτε μέλος της οικογένειάς μου, γιατί ο μουσαμάς δεν κούμπωνε καλά και έχουμε κοπεί πολλές φορές! Μακάρι να γινότανε η ταυτοποίηση…»

Σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις:

«Αποκοιμήθηκα συνεχόμενα μέχρι την επόμενη ημέρα. Κάποιες φορές ξύπνησα, αλλά έμεινα μέσα λόγω του άσχημου καιρού.  Ο συνάδελφός μου δεν νομίζω να μου τηλεφώνησε, δεν βρήκα κάποια κλήση του.»

Ο Πρόεδρος τόνισε πως είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί η έκθεση της Αστυνομίας για τις τηλεφωνικές κλήσεις. Πολλές φορές ρώτησε τον κατηγορούμενο για τα τηλέφωνα που δέχτηκε και έκανε εκείνες τις ημέρες και για ποιο λόγο δεν καταγράφτηκαν οι κλήσεις αυτές.

Σε ερώτηση του Προέδρου για το αν μίλησε το μοιραίο βράδυ με τον μικρό του γιο, απάντησε πως δεν το έκανε, ενώ ο ανήλικος είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως είχε συνομιλία με τον πατέρα του (κλικ εδώ για την κατάθεση του ανηλίκου)!

«Ο Αξιωματικός της Ασφάλειας που ερευνούσε την υπόθεση μου είπε πως από τις κάμερες της Εθνικής Οδού και των διοδίων δεν φαίνομαι πουθενά να ανεβαίνω στην Κοζάνη ούτε και το αντίστροφο. Η Αγγελική Νικολούλη μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε πως το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στον Κωστή, πριν γίνει η ταύτιση του dna. Δεν ήξερε ότι το πτώμα ήταν στο χωράφι. Μας είχε κάνει «μπαλάκι» η Αστυνομία και δε μας άφηνε να μιλήσουμε με τον κυνηγό που εντόπισε το πτώμα του Κωστή.»

«Η Αστυνομία έπρεπε να βρει τους ενόχους και γιατί κάποιος μπορει να έθαψε το πτώμα εκεί. Προσπαθούσαμε να αποδείξουμε συνεχώς πως δεν είμαστε εμείς οι δολοφόνοι. Δεν μπορώ να ξέρω πως πέθανε ο Κωστής… Κάποιος θέλει να μας ενοχοποιήσει. Ψάχνουμε να μάθουμε συνεχώς την αλήθεια για τον θάνατο του Κωστή, αλλά δε δυστυχώς δε μαθαίνουμε τίποτα. »

Να σημειώσουμε πως οι ερωτήσεις που δέχτηκε και ο πατριός του άτυχου Κωστή από το δικαστήριο ήταν πολλές και πιεστικές. Η απολογία του διήρκεσε 2 ώρες περίπου και ολοκληρώθηκε στις 17:30.

 

 

Kozanilife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα