Θεωρώ τον πατέρα μου διεστραμμένο και παιδεραστή ...

«Θεωρώ τον πατέρα μου διεστραμμένο και παιδεραστή. Πριν από αυτόν δεν ήμουν σεξουαλικά ενεργή» κατέθεσε στον ανακριτή το 19χρονο σήμερα κορίτσι.

«Η κόρη μου θέλει να με καταστρέψει» ισχυρίστηκε εκείνος στην απολογία του. Σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές περιγραφές του κοριτσιού, όλα άρχισαν τον Οκτώβριο του 2013, όταν η ίδια επέστρεψε σπίτι (όπου βρισκόταν και η μητέρα) από το νυχτερινό σχολείο. «Με φωνάζει ο πατέρας μου στο σαλόνι δείχνοντάς μου να καθίσω στα πόδια του. Εγώ πήγα, καθ' όσον όλα αυτά τα χρόνια συνήθιζε να με παίρνει αγκαλιά. Ξαφνικά, όπως με κρατούσε, άρχισε να με χαϊδεύει στο αιδοίο μου, αλλά εγώ δεν έκανα κάποια κίνηση να το αποτρέψω γιατί έπαθα ένα σοκ. Αμέσως μόλις συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί, έφυγα από την αγκαλιά του και πήγα τρέχοντας στο δωμάτιό μου».

Την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο πατέρας ξέσπασε τις αρρωστημένες ορμές του στο σπίτι των κουμπάρων τους, όπου ήταν όλη η οικογένεια και έπαιζαν επιτραπέζιο παιχνίδι, ενώ το επόμενο συμβάν ήταν τον Μάρτιο του 2014: «Ημασταν μόνοι στο σπίτι και καθίσαμε να δούμε ταινία. Ο πατέρας μου άρχισε να με φιλάει στο στόμα, αφού με είχε πάρει αγκαλιά. Εγώ φοβήθηκα γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχε χειροδικήσει εναντίον μου πολλές φορές και ήταν πάρα πολύ νευρικός. Στη συνέχεια άρχισε να με χαϊδεύει, μάλιστα αφού στην αρχή χάιδευε πάνω από τα εσώρουχα, μετά με άγγιξε κάτω από αυτά. Εκείνη την ημέρα έβαλε το δάχτυλό του (...) προξενώντας μου πόνο και με φίλησε στο στήθος (...) Στη συνέχεια μου ζήτησε να του κάνω στοματικό έρωτα (...) Καθώς έκανα αυτό που ζήτησε, μου ερχόταν εμετός και σταμάτησα τρέχοντας στο δωμάτιό μου κι εκείνος πήγε στην τουαλέτα για να συνεχίσει. Ηρθε και μου είπε “δεν πιστεύω να πεις τίποτα στη μάνα σου;” κι εγώ άρχισα να κλαίω».

«Με κλείδωσε στο δωμάτιο»

Προτού ο 47χρονος φτάσει στον βιασμό της κόρης του, προηγήθηκε ένα ακόμη περιστατικό, ενόσω η μητέρα και ο αδελφός της μικρής κοιμούνταν στον πάνω όροφο: «Ο πατέρας μου έκανε ακριβώς τα ίδια με όσα ανέφερα τις άλλες φορές και αφού του είπα “τι κάνεις;”, αυτός μου έκανε νόημα να σταματήσω. Στη συνέχεια έβαλε το μόριό του στο αιδοίο μου και εγώ πόνεσα κι αυτός σταμάτησε και πήγε στην τουαλέτα. Είχα υποστεί υπερβολικό σοκ ειδικά εκείνη τη φορά και δεν μπορώ να θυμηθώ περισσότερες λεπτομέρειες».

Η σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκε σε πιο έντονο ρυθμό, καθώς ο πατέρας φέρεται ότι δρούσε ανενόχλητος στα δωμάτια της μονοκατοικίας: «Ενα απόγευμα, ενώ ο αδελφός μου ήταν στο δωμάτιό του και η μητέρα μου έλειπε, ο πατέρας μου με κλείδωσε στο δωμάτιο (...) Θυμάμαι ότι πόνεσα πάρα πολύ (...) Σταμάτησε ο πατέρας μου επειδή ξαφνικά ο μικρός μου αδελφός χτύπησε την πόρτα και έτσι σταμάτησε λέγοντάς του “Τώρα, κατεβαίνω”. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί από τότε αρκετά. Αλλη φορά συνέβη όταν η μητέρα μου ήταν με μια φίλη της σε ένα εργαστήριο που έχει στον πρώτο όροφο και ο αδελφός μου κοιμόταν».

Το καταρρακωμένο ψυχολογικά κορίτσι χαρακτηρίζει τον πατέρα του ιδιαίτερα βίαιο και περιγράφει ότι, όταν ήταν 8 χρόνων, τη χτύπησε με το τηλεκοντρόλ στο κεφάλι! Ο φόβος για την αντίδρασή του ήταν η βασική αιτία που την απέτρεψε να μιλήσει αμέσως:

«Αισθανόμουν ότι εγώ βρίσκομαι εδώ και η ψυχή μου αλλού. Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν μίλησα πιο πριν ήταν ο φόβος προς τον πατέρα μου, αλλά και για να μην προκαλέσω την αποστροφή των άλλων προς το πρόσωπό μου. Φοβόμουν την απόρριψή τους και ντρεπόμουν. Πάντα κατά τη διάρκεια των περιστατικών αντιδρούσα, του έλεγα ότι δεν ήθελα, ότι δεν ήταν σωστό... Δεν άντεχα να το κρατάω άλλο μέσα μου».

Επειτα από δύο μαρτυρικά χρόνια, στα 18 της, το κορίτσι αποκάλυψε τον εφιάλτη στη μητέρα της.

«Της είπα ότι πρέπει να κάνει κάτι σεξουαλικό με τον πατέρα μου. Με ρώτησε τι εννοώ και εγώ της είπα ότι με χάιδεψε ο πατέρας μου και έμεινε άναυδη. Υστερα από μέρες, της εξιστόρησα όσα μου είχαν συμβεί» κατέθεσε το κορίτσι στην Αστυνομία.

Ψυχικός τραυματισμός

«Πρόκειται για μια τραγική και ειδεχθή ιστορία, με θλιβερό αποτέλεσμα τον ανεπανόρθωτο ψυχικό τραυματισμό ενός αθώου κοριτσιού. Απαιτείται ως εκ τούτου μια εξαιρετικά προσεκτική προσέγγιση του ζητήματος. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αντώνης ΜαμμήςΟ απόλυτος σεβασμός των δικονομικών και των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου είναι αυτονόητος, ωστόσο, κατά την άποψή μου, το συλλεχθέν αποδεικτικό υλικό είναι αμείλικτο αναφορικά με τις πράξεις του. Διατηρούμε δε, ως πολιτική αγωγή, ακράδαντη εμπιστοσύνη στην ελληνική ποινική Δικαιοσύνη» σημείωσε στην «Espresso» o συνήγορος πολιτικής αγωγής Αντώνης Μαμμής.

«Τον τελευταίο καιρό είχε γίνει βίαιος. Μας παρακολουθούσε με φακό»

Για την περίεργη αλλαγή συμπεριφοράς του συζύγου της κατέθεσε σοκαρισμένη η μητέρα της μικρής: «Τα τελευταία τρία χρόνια η συμπεριφορά του έχει αλλάξει. Γίνεται λεκτικά βίαιος. Εχει χειροδικήσει κάποιες φορές εναντίον μου, όχι όμως σε ακραίο βαθμό, έχουν υπάρξει χαστούκια και βίαια σπρωξίματα. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι τέτοιος άνθρωπος, να κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί του».

Οταν η 45χρονη ρωτήθηκε πώς επί δύο χρόνια δεν κατάλαβε τι γινόταν πίσω από την πλάτη της, σχολίασε ότι, όταν κάποιος βρίσκεται στον πάνω όροφο, είναι αδύνατο να ακούσει τι γίνεται στον κάτω. «Οταν η κόρη μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας της την είχε χαϊδέψει το προηγούμενο βράδυ στα γεννητικά της όργανα, εξεπλάγην (...) Μόλις απευθύνθηκα στον σύζυγό μου, παραδέχτηκε ένα μεμονωμένο περιστατικό. Μου είπε ότι ήταν άτυχη στιγμή, ότι είχε μεθύσει» περιέγραψε η Κ.Α., η οποία δεν έφυγε από το πλευρό της κόρης της το επόμενο διάστημα, όταν έκανε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

«Από εκείνη την ημέρα κοιμάμαι μαζί με το παιδί. Εβλεπα ότι στον ύπνο της είχε ταραχή και νευρικότητα. Εγώ στην ουσία δεν κοιμόμουν από τον φόβο, γιατί ο σύζυγός μου ερχόταν με φακό και μας παρακολουθούσε! Επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω στο σπίτι γιατί ο άνδρας μου είχε γίνει κέρβερος, την έβγαλα έξω για καφέ και τότε μου τα διηγήθηκε όλα. Αργησα να το καταγγείλω, γιατί μου ήταν δύσκολο να αποδεχτώ τέτοιες πράξεις από έναν πατέρα».

«Εκείνο το βράδυ ήμουν μεθυσμένος και τη θώπευσα στα γεννητικά όργανα»

Ο 47χρονος Δ. Κ. αρνείται όλες τις κατηγορίες και φέρεται ότι παραδέχτηκε ένα... αθώο περιστατικό. Ωστόσο, δεν είχε πείσει ανακριτή και εισαγγελέα και αμέσως μετά την απολογία του, οδηγήθηκε στις Φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται ως σήμερα.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες και έχω πάθει σοκ από αυτά που διάβασα στη δικογραφία και στο κατηγορητήριο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κόρη μου μού καταλογίζει αυτές τις πράξεις και μου κάνει τέτοιο κακό. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλει να με καταστρέψει, μου είχε πει και παλαιότερα, πάνω σε τσακωμούς, ότι με μισούσε» ισχυρίστηκε.

«Ζήτησα συγγνώμη»

Για το μοναδικό περιστατικό που παραδέχτηκε, το οποίο περιέγραψε στον ανακριτή, ο άνδρας δήλωσε μετανιωμένος: «Εκείνο το βράδυ ήμουν μεθυσμένος, μπήκα στο μπάνιο όπου βρισκόταν η κόρη μου, της είπα “έλα να σου δώσω ένα φιλάκι”, μου είπε “δεν θέλω” και τότε τη χούφτωσα, τη θώπευσα στα γεννητικά της όργανα. Εχω μετανιώσει πάρα πολύ γι' αυτή την πράξη, ντρέπομαι και τη σύζυγό μου και την κόρη μου. Την επόμενη μέρα, όταν ήμουν πλέον νηφάλιος, ζήτησα συγγνώμη από την κόρη μου, αλλά μου είπε ότι δεν τη δέχεται».

Στην κατάθεσή της η 19χρονη είχε υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- ότι ο πατέρας της τής ζητούσε να αποσύρει τη μήνυση με αντάλλαγμα ότι θα «κάνει ό,τι θέλει»! Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι της είχε στείλει μήνυμα, αλλά ζητούσε την απόσυρση της μήνυσης «για να μην καταστραφεί η οικογένεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα