Βουβός πόνος στην κηδεία του 17χρονου μαθητή

Θρήνος βουβός στην κηδεία του 17χρονου μαθητή Σπύρου Αδάμου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές το μεσημέρι στο δωμάτιο του σπιτιού του.

Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος, εκτός από τη φυσική του οικογένεια, και την οικογένεια που είχε αποκτήσει στη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου.

Το παιδί μεγάλωσε στην Στέγη, καθώς η οικογένειά του αδυνατούσε να του παρέχει τα βασικά.

Το δικό του ουσιαστικά «σπίτι» τού στέρησαν τους τελευταίους μήνες οι αρμόδιοι, καθώς η έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού πνίγηκε στη γραφειοκρατία και είχε ως αποτέλεσμα η Στέγη να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της ,τον περασμένο Νοέμβριο, και να επαναλειτουργήσει μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Συνολικά, 12 παιδιά έμειναν χωρίς το στήριγμά τους.

Φιλοξενήθηκαν προσωρινά εδώ και εκεί, μέχρι οι αλλεπάλληλες πιέσεις της διοίκησης της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Βόλου και οι φωνές αγωνίας τους να φθάσουν επιτέλους στα κεντρικά, και το θέμα του προσωπικού να τακτοποιηθεί.

Ο θάνατος του παλικαριού συγκλόνισε και προβλημάτισε έντονα.

Με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Ο Εργάτης», η «εγκληματική αδιαφορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όλων των κρατικών φορέων υγείας και πρόνοιας για την προστασία και τη φροντίδα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παιδιών που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους, συνήθως εξαιρετικά φτωχές, με αδυναμία της επιμέλειάς τους και της συντήρησής τους» θα απασχολήσει ανοιχτή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου μαζί με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας μπορεί να μειώσει κι άλλο τον προϋπολογισμό της. Ο Σπύρος έφυγε. Το έγκλημα έχει ήδη γίνει.»

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα