Καλά στην υγεία της εντοπίστηκε ηλικιωμένη που αγνοούνταν στην Ηλεία

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 83χρονης στη Ζαχάρω Ηλείας.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης είχαν χαθεί από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όταν βγήκε από το σπίτι της για να επισκεφθεί μια φίλη της στη γειτονιά. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η 83χρονη που αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας χάθηκε. Ευτυχώς όμως εντοπίστηκε μέσα σε ρέμα της περιοχής σε καλή κατάσταση.

Η 83χρονη έφυγε από το σπίτι της, για την απογευματινή της βόλτα σε γειτόνισσά της. Η ίδια δεν είχε τη δυνατότητα να διανύσει μεγάλες αποστάσεις και συνήθιζε να μετακινήσει σε απόσταση το πολύ εκατό μέτρων. Η ηλικία της και η κατάσταση της υγείας της δεν επέτρεπε περισσότερα. Από την περιοχή των σιδηροδρομικών γραμμών που μένει, οι δικοί της δεν περίμεναν να έχει απομακρυνθεί αρκετά. Άρχισαν να την αναζητούν και όταν δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν, κάλεσαν την Αστυνομία. Με τη σειρά τους οι αστυνομικοί του ΑΤ Ζαχάρως ερεύνησαν την περιοχή μέσα στη νύχτα και κυρίως το ρέμα που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, χωρίς αποτέλεσμα. Με το πρώτο φως της ημέρας κλήθηκε για συνδρομή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρεστένων, η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και η Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας.
Ηλεία: Βρέθηκε ζωντανή η 83χρονη - Πέρασε τη νύχτα μέσα σε ρέμα - Media
Έμεινε όλη τη νύχτα στο ρέμα

Όλοι πέρασαν ξανά τα ίδια σημεία που είχαν ερευνηθεί τη νύχτα, όπως και από άλλα που δεν είχαν εξετάσει. Λίγο μετά τις 9.30 η ηλικιωμένη εντοπίστηκε από αστυνομικό μέσα σε ρέμα της περιοχής καθιστή στην όχθη, με βρεγμένα ρούχα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της. Η ίδια δεν είχε τραυματιστεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τι είχε συμβεί. Αστυνομικοί και διασώστες την ανέσυραν από την κοίτη του ρέματος όπου εντοπίστηκε να κάθεται και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Η 83χρονη βρέθηκε σε ένα σημείο που είχε ερευνηθεί τη νύχτα αλλά σίγουρα δεν ήταν εκεί. Οι Αρχές εκτιμούν πως η ηλικιωμένη, κατά τη διάρκεια της επιστροφής της από τη γειτόνισσά της, περπάτησε και πέρασε μέσα στο ρέμα σε σημείο όπου υπήρχε βατότητα. Μη μπορώντας να επιστρέψει πίσω, παρέμεινε εκεί όλη τη νύχτα. Η κατάσταση που βρέθηκε μπορεί να δικαιολογηθεί είτε γιατί έπεσε στα νερά του ρέματος, είτε γιατί μέσα στη νύχτα αλλά και νωρίς το πρωί σημειώθηκαν βροχοπτώσεις στην περιοχή.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα