Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, με κεντρικό σύνθημα «δεν χαρίζουμε το εφάπαξ και τους κόπους μιας ζωής».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκο Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, «σύμφωνα με όσα λέει το υπουργείο, ουσιαστικά θα πρέπει να ξεχάσουμε το εφάπαξ μας».

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν επίσης την επαναφορά όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012, και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έπληξαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας, βρίσκονται επίσης, εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, για τους οποίους όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Στεφανάκης, «το υπουργείο δεν έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό κάτι ουσιαστικό για τη στήριξή τους».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντιέται αυτή την ώρα, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, αν και το αρχικό τους αίτημα, ήταν να γίνουν δεκτοί από τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα