Ανάκληση Toyota για προληπτικό έλεγχο αερόσακων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, η Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. εκτελεί δύο προγράμματα προληπτικού ελέγχου που σχετίζονται με τους αερόσακους.

Ο πρώτος αφορά στον αερόσακο του οδηγού σε 15.074 Yaris και Hilux, που έχουν κατασκευαστεί από 08/2011 έως και 12/2014. Ο δεύτερος, έχει να κάνει με τον αερόσακο συνοδηγού σε 42.760 Yaris, Auris και Corolla, τα οποία είναι κατασκευής από 10/2006 έως 07/2011.

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πυροκροτητές Takata που χρησιμοποιούν σταθεροποιημένο νιτρικό αμμώνιο, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει ελαττωματική συμπεριφορά. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση μεταλλικών θραυσμάτων στην καμπίνα του αυτοκινήτου, με κίνδυνο τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό στη χώρα μας. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως μέσω επιστολής ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Toyota, για να γίνει ο έλεγχος και η αντικατάσταση του εξαρτήματος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Toyota, στο τηλέφωνο 210 2808222, από τις 09.00 π.μ. έως και τις 17.00 μμ.



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα