Σε 401 χρόνια καταδικάστηκε ο προπονητής που είχε βιάσει ανήλικους

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον 52χρονο Νίκο Σειραγάκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, όπου εκδικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του.

Η σύνθεση του δικαστηρίου ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου για απόδοση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, καθώς όπως υποστήριξαν ο πρώην προπονητής για αρκετά χρόνια διέπραττε ασελγούσε σε βάρος μικρών παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 401 ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο 52χρονος απολογήθηκε για τις πράξεις, τις οποίες του καταλογίζουν.

Μάλιστα ο Σειραγάκης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός απέναντι στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις του κάθε άλλο παρά προκλητικές ήταν.

Η τελική ποινή μετά τη συγχώνευση είναι και πάλι 220 χρόνια.

Τι προηγήθηκε

Την ενοχή και την καταδίκη του 52χρονου Νίκου Σειραγάκη όπως ακριβώς κατηγορείται πρότεινε η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά.

Μάλιστα η εισαγγελέας εξέφρασε την ελπίδα ο παιδεραστής να κατανοήσει τι έκανε, αφού στην απολογία του φάνηκε ότι δεν είχε καταλάβει. Νωρίτερα ο Σειραγάκης επέμεινε στην απολογία του πως δεν έκανε κάποια ασελγή πράξη σε βάρος των ανήλικων θυμάτων του, υποστηρίζοντας ότι κανένα παιδί δεν κακοποιήθηκε.

Για μια ακόμα φορά υποστήριξε ενώπιον δικαστών και ενόρκων ότι δεν συνελήφθη στο κρεβάτι με 2 ανήλικους, αλλά στην πολυθρόνα του σαλονιού του και ντυμένος, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει πλήρως τις καταθέσεις των παιδιών και των αστυνομικών. Πρόσθεσε, ότι δεν συνελήφθη μετά από καταγγελία των παιδιών, αλλά με αυτεπάγγελτες ενέργειες της αστυνομίας.

Επανέλαβε πως κατηγορείται άδικα, πως η πραγματικότητα έχει διαστρεβλωθεί και ζήτησε να απαλλαχθεί!

Στο πλαίσιο αυτής της διαστρέβλωσης, που θεωρεί ότι έγινε είπε ότι οι καταθέσεις των παιδιών ήταν "αδιανόητες τερατολογίες" μετά από πιέσεις που υποστήριξε ότι δέχθηκαν οι ανήλικοι.

Η δράση του Σειραγάκη είχε αποκαλυφθεί την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου της αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Σειραγάκη, όταν πια είχε στα χέρια της καταγγελίες γονέων παιδιών, που αποκάλυπταν τη δράση του παιδεραστή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα