Χίος: Ξανά στις φλόγες ο καταυλισμός της Σούδας

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό της Σούδας είδαν τα κοντέινερ των Μ.Κ.Ο. και τους χώρους εργασίας τους να τυλίγονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, ένας Ιρανός μετανάστης επιτέθηκε σε μία ομοεθνή του χτυπώντας τηn στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος μετανάστης μαζί με άλλα δύο άτομα άρχισε τα επεισόδια σπάζοντας τα τζάμια των κοντέινερ την ώρα που μέσα σε αυτά βρίσκονταν εργαζόμενοι.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και η πυρκαγιά που δυστυχώς εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα και στους διπλανούς χώρους που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, με τους αίτιους των επεισοδίων να ρίχνουν κάτω σκηνές και να προσπαθούν να διαφύγουν, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, με την υπόδειξη κατοίκων της περιοχής και μεταναστών, οι άνδρες του Λιμεναρχείου Χίου τους συνέλαβαν.

Οι άθλιες συνθήκες διαμονής των μεταναστών δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικό κλίμα στον καταυλισμό, και μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που προκαλούν σοβαρά επεισόδια.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση διακοπή λειτουργίας του καταυλισμού αφού όπως λένε την καθημερινότητά τους έχει επισκιάσει ο φόβος και η αγανάκτηση για την αδιαφορία του κράτους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα