Υπόθεση Πολύζου: Καίνε μητέρα και πατριό οι μάρτυρες. Πότε καταθέτει η Νικολούλη

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου.

Στο εδώλιο κάθονται η μητέρα του και ο πατριός με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το αίτημα για τη διακοπή έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν να εξεταστούν τρεις βασικοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων και η Αγγελική Νικολούλη.

Η τελευταία, με επιστολή που απέστειλε στο δικαστήριο ανέφερε ότι αδυνατούσε να παραστεί σήμερα λόγω βλάβης του οχήματος που θα τη μετέφερε στην Καστοριά.

Επίσης έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να καταθέσει και ο ετεροθαλής αδελφός του Κωστή Πολύζου.

Στην έναρξη της δίκης η μητέρα του Κωστή Πολύζου δήλωσε ότι «τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου», ενώ από το δικαστήριο εξετάστηκαν δεκατέσσερις από τους δεκαοκτώ μάρτυρες που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία. Το αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής από τους συγγενείς του Κωστή Πολύζου, που διατυπώθηκε στην έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα, αλλά όχι όμως και από την έδρα του δικαστηρίου.

Με την κατάθεση ενός αστυνομικού και ενός φίλου του αδικοχαμένου Κωστή Πολύζου ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη το 2011.

Και οι δύο καταθέσεις «καίνε» την μητέρα και τον πατριό του 23χρονου που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους πριν από έξι χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι εντοπίστηκε δραστηριότητα στον υπολογιστή του νεαρού το διάστημα από τις 2:15 έως τις 4:56 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας, παρόλο που η μητέρα του Κωστή είχε πει πως κανείς δεν πείραξε εκείνες τις ώρες τον υπολογιστή.

«Αντί να μας ενοχλούν οι ίδιοι, τους ενοχλούσαμε εμείς. Αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν η εξαφάνιση του παιδιού τους αλλά τι είπαν οι μάρτυρες σε σχέση με τις δικές τους μαρτυρίες» κατέθεσε, σύμφωνα με το Έθνος ο αστυνομικός αφήνοντας αιχμές για μειωμένο ενδιαφέρον του ανδρογύνου για τις έρευνες.

Ο φίλος του Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας κατέθεσε με τη σειρά ότι μάνα και πατριός ήταν αδιάφοροι και συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους αντί «να κινήσουν γη και ουρανό για να τον βρουν».

Ο Κωστής Πολύζος, μόλις 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, ο ανακριτής Κοζάνης που ερευνούσε το φάκελο της υπόθεσης, εντόπισε στοιχεία και αντιφάσεις του ζεύγους, δηλαδή της μητέρας του και του πατριού του και σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα Κοζάνης, τον Ιανουάριο του 2016, δόθηκε εντολή σύλληψης της μητέρας του Κωστή Πολύζου και του πατριού, όπου κρίνονται προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, ψευδορκίας μάρτυρα και πλαστογραφίας μετά χρήσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα