Θεσσαλονίκη: Ένταση κατά τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 63χρονης

Ένταση επικράτησε σήμερα μέσα στην Ε' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της «Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης» και του συντονιστικού συλλογικοτήτων της πόλης, με αφορμή προγραμματισμένο πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μίας 63χρονης γυναίκας, στις Συκιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαμαρτυρόμενοι, που αρχικά φώναξαν συνθήματα έξω από την είσοδο της ΔΟΥ, στην πλατεία Αντιγονιδών, ανέβηκαν στο κτίριο, όπου αντίκρισαν δυνάμεις των ΜΑΤ, γεγονός που τους εξόργισε. «Για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ τα ΥΜΕΤ;», φώναζαν σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ, που βρισκόταν στο σημείο, ενώ μία ομάδα μελών του Συντονιστικού προχώρησε στα γραφεία της εφορίας.

Σύμφωνα με το voria.gr, αγνοώντας και προσπερνώντας τον αξιωματικό, έφτασαν έξω από το γραφείο της Προϊσταμένης της ΔΟΥ, η οποία τους ζήτησε μία τριμελή εκπροσώπηση, δεσμευόμενη να ακούσει τα αιτήματά τους. Απαντώντας σε ερώτηση «ποιος έφερε εδώ την αστυνομία», η ίδια απάντησε ότι ήταν ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι πρόκειται για πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας της γυναίκας, εμβαδού 61 τμ, τη στιγμή που η 63χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Καμιά βίλα, σαν αυτά που μας λέει η κυβέρνηση, δεν κρύβεται πίσω από αυτόν τον πλειστηριασμό», υποστήριξε νωρίτερα ο Ηλίας Σμήλιος, από το συντονιστικό συλλογικοτήτων, για να προσθέσει: «Έχουμε κάποιες πληροφορίες ότι υπάρχει ανακοπή για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό, που έγινε τελικά δεκτή, εμείς απαιτούμε από τις υπηρεσίες και από το κράτος, να σταματήσει αυτή η πολιτική».

«Θεωρούμε ότι κι αυτό είναι μια νίκη του Κινήματος, αν τελικά, δηλαδή, αύριο, δεν βγει σε πλειστηριασμό η συγκεκριμένη κατοικία», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Γι΄αυτό, θα συνεχίσουμε, βγαίνοντας στους δρόμους όλες τις επόμενες ημέρες, ώστε να μην επιτρέψουμε να αρπάξουν κανένα λαϊκό σπίτι, κανένα μαγαζί, κανένα οικοπεδάκι σε οποιοδήποτε γειτονιά της πόλης ή κανένα χωράφι στις γύρω περιοχές».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της «Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης» έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαμαρτυρία και αύριο Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα