Τα Παιδικά Χωριά SOS ψάχνουν για "μαμάδες"

Ελλειψη σε «μαμάδες» που θα μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη αγκαλιά και αγάπη σε δεκάδες παιδιά τα οποία στερήθηκαν την οικογένειά τους έχουν τα Παιδικά Χωριά SOS στη Θεσσαλονίκη και ψάχνουν εθελόντριες.

«Αναζητούμε ουσιαστικά να δώσουν το περίσσευμα αγάπης, φροντίδας και δοτικότητας που έχουν και να μεγαλώσουν παιδιά που δεν έχουν γεννήσει, φυσικά πάντα με την υποστήριξη και κατεύθυνση ομάδας ειδικών εξωτερικών συνεργατών» αναφέρει ο διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου Ακης Δρεπανίδης, προσθέτοντας: «Στην αρχή όλες οι κυρίες κάνουν ορισμένες δοκιμαστικές συμβάσεις, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της “θείας”, και λειτουργούν επικουρικά στον ρόλο της μαμάς, μέχρι να αναλάβουν τον ρόλο της μητέρας».

Φιλοξενία

Οι γυναίκες που μπορούν να γίνουν «μητέρες» για τα παιδιά που φιλοξενούνται στα χωριά SOS πρέπει να είναι από 35 έως 50 ετών.

Ζουν όλο το 24ωρο μαζί με τα παιδιά στα σπίτια του χωριού και, σύμφωνα με τον κ. Δρεπανίδη, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν οκτώ ρεπό τον μήνα και την άδεια που δικαιούνται. Οπως επισήμανε, «συνήθως οι μητέρες κάθονται 8 με 10 χρόνια σε ένα σπίτι και αυτό όχι επειδή είναι υποχρεωμένες, αλλά επειδή είναι συνειδητοποιημένες στον ρόλο που θα επιτελέσουν».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103313661 ή να στείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου soshr@sos-villages.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα