Ο παχύς – Βενιζέλος, ο Μαραντόνα και άλλα παρατσούκλια της σπείρας

Ο «Παχύς – Βενιζέλος», ο «Εισαγγελέας», ο «Αράπος», ο «Μαραντόνα Μάκης-Σατανάς», ο «Χειλάς-Ψηλός», ο «Παρταούλας», ο «Ντουντούκης», ο «Νενές», ο «Χαζούλης», ο «Μπάμπης Φλου», ο «Κουρασάν», ο «Ράμπος», ο «Πιν Πιν», ο «Ρόκι», ο «Πόντικας», ο «Τζόλο» είναι μερικά από τα ψευδώνυμα που είχαν επινοήσει τα μέλη της ελληνικής "Κόζα Ντόστρα" που εδώ και 30 χρόνια «γδύνουν» σπίτι και ζούσαν στη χλιδή!

Εντυπωσιακοί και οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί για τις επιδρομές στα σπίτια των θυμάτων τους: “Πάμε για μπάλα 5χ5”, “πάμε για δουλειά”. “Πάμε βόλτα”. “Μπούκι”, και “Πιριμάσκι” (;). Είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη δράση του "συνδικάτου της Μαφίας", το οποίο εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία και η δράση του οποίου προκαλεί... ζάλη!

Σαν τον... Νονό!

Κληρονομικό δικαίωμα στην διαδοχή της αρχηγίας στο “Συνδικάτο τις Μαφίας”, διατηρούσαν τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά, η οποία φαίνεται πως άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις στα μέσα τις δεκαετίας του...1990.

Είναι η εποχή που στη Μαφία των Ρομά μεσουρανούσε ο περίφημος “Ρίγκο”, ένας εκ των σκληρότερων κακοποιών της εποχής. Την ίδια περίοδο αρχίζει να δημιουργείται σταδιακά αυτό το δαιδαλώδες κύκλωμα ληστών και διαρρηκτών με τις 8 οικογένειες Ρομά να ηγούνται του “Συνδικάτου”.

Μάλιστα και όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη τύπου ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χ. Παπαζαφύρης, η αρχηγία διέπονταν από κληρονομικό δικαίωμα και περνούσε, μαζί με την περιουσία από τα κλοπιμαία, από πατέρα σε γιο.

Εκτός αυτού και όσον αφορά στους αστυνομικούς που φέρονται να είχαν εμπλοκή στο κύκλωμα, είχαν δώσει στους “στρατιώτες” του “Συνδικάτου” κατάλογο με τα κωδικά σήματα της Άμεσης Δράσης, καθώς οι διαρρήκτες ήταν εφοδιασμένοι με ασυρμάτους προκειμένου να ακούν της συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα όταν έβγαιναν για “μεγάλη δουλειά” έκαναν παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση για δήθεν σοβαρά περιστατικά, σε άλλες περιοχές προκειμένου να “τραβήξουν” δυνάμεις από την περιοχή που θα χτυπούσαν οι μαφιόζοι.

Ωστόσο η πλέον αρρωστημένη συνήθεια που είχαν οι “στρατιώτες” του “Μαφιόζικου Συνδικάτου” ήταν οι μεγάλες καταστροφές που προκαλούσαν στα σπίτια που έμπαιναν, σπάζοντας οικοσκευές έπιπλα ηλεκτρικές συσκευές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις άφηναν όλες τις βρύσες του σπιτιού ανοιχτές για να πλημμυρίσει.

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα “στρατιώτες” του “Συνδικάτου” είχαν ρημάξει και το σπίτι τις γνωστής τραγουδίστριας Άννας Βίσση, όπου σήκωσαν ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε, και το Κυπριακό διαβατήριο της γνωστής ερμηνεύτριας, το οποίο και βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων.

Τέλος ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία είναι το γεγονός πως στις περιπτώσεις που συλλαμβάνονταν μεμονωμένοι “στρατιώτες” του “Συνδικάτου”, κατά το παρελθόν, οι Αρχηγοί αμέσως φρόντιζαν για την υπεράσπιση τους, ενώ σε τηλεφωνικές υποκλοπές που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ ακούγονται αρχηγικά στελέχη του “Συνδικάτου”, να λένε «...να βρούμε έναν δικό μας να του δώσουμε ένα καλό “ψαράκι” να πάει ως ψευδομάρτυρας». Το “ψαράκι” δεν ήταν άλλο από το ποσό των 1.000 Ευρώ, η ταρίφα δηλαδή που είχε κοπεί για τους ψευδομάρτυρες του “συνδικάτου”.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα