Ένταση με τους πρόσφυγες στη Χίο που πνίγονται στη βροχή. Βίντεο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό της Σούδας από το μεσημέρι, λόγω αφενός της έντονης βροχόπτωσης που έχει μετατρέψει ορισμένα σημεία του χώρου σε μικρές λίμνες και αφετέρου λόγω των μικροσυμπλοκών μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, για αδιευκρίνιστους λόγους.

Η βροχή, που ήταν κατά περιόδους έντονη είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα σημεία του χώρου του καταυλισμού που βρίσκονται προς την πλευρά των τειχών και να "κολυμπήσουν" οι σκηνές. Το ίδιο συνέβη και με τις σκηνές που βρίσκονται εκτός του οριοθετημένου χώρου του καταυλισμού και κυρίως προς την παραλία της περιοχής.

ΦΩΤΟ από astraparis

Η ένταση λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που δημιουργήθηκε για δεκάδες ανθρώπους που διαμένουν στις σκηνές δεν άργησε να φέρει και την ένταση, που εκδηλώθηκε για λόγους που δεν είναι φανεροί, μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μετανάστες στο πρόσωπο. Την κατάσταση ανέλαβε να εξομαλύνει διμοιρία των ΜΑΤ. Μόλις όμως απομακρύνθηκαν, οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

astraparis, politischios

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα