Δεν χωράει ανθρώπινος νους την άγρια σεξουαλική κακοποίηση 10χρονο σε σχολείο

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την άγρια σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη ένα 10χρονο αγοράκι από δύο λίγο μεγαλύτερους μαθητές και μία μαθήτρια (!) μέσα στον χώρο του σχολείου τους στον Βόλο!

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης επιβεβαιώνει την αρρωστημένη παρά φύσει πράξη σε βάρος του άτυχου μαθητή της πέμπτης δημοτικού, που έγινε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κατσαβίδι! Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό που καταγράφεται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλία με θύμα και θύτη μαθητές δημοτικού, γεγονός που έχει μουδιάσει την τοπική κοινωνία.

Τη σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος είπε πως όλα έγιναν μέσα στο δημοτικό σχολείο, δίχως να διευκρινίζει πού ακριβώς. Σύμφωνα με την καταγγελία του, οι δράστες είναι μαθητές της έκτης τάξης, από τους οποίους το παιδί του δεχόταν συχνά επιθέσεις στα διαλείμματα, με αποτέλεσμα να μη θέλει να πηγαίνει στο σχολείο.

Εξέταση από ιατροδικαστή

Αμέσως μετά την καταγγελία κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η εξέταση του 10χρονου μαθητή από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Το αγοράκι κατέθεσε στην Αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης βρίσκεται από χθες στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προκειμένου να προστατευτεί το παιδί, άλλαξε σχολική στέγη από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, έπειτα από συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Μιλώντας στην «Espresso» η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία εξέτασε τον μαθητή μετά τη φοβερή καταγγελία του πατέρα, ανέφερε: «Τα στοιχεία που είδαμε συνηγορούσαν στην κατηγορία ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά». Οπως αποκάλυψε η ιατροδικαστής, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό κακοποίησης μαθητή στη Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα, πράγμα που προκαλεί πολύ σοβαρές ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς! Η προηγούμενη περίπτωση αφορούσε παιδάκι της πρώτης δημοτικού, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μαθητή της τρίτης τάξης!

«Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι παρά η κορφή του παγόβουνου!» δήλωσε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι τα περισσότερα γίνονται εντός οικογενειακού περιβάλλοντος ή στο πολύ κοντινό περιβάλλον του παιδιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα