Αστυνομικοί ειδοποίησαν μέλη της σπείρας των Ρομά για επικείμενες συλλήψεις

Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα φέρεται ότι είχαν σχέσεις με το μαφιόζικο κύκλωμα των Ρομά και το τροφοδοτούσαν με πληροφορίες για επικείμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωσή του. Ωστόσο, μόνο τρεις παραπέμφθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και από την Ασφάλεια Αττικής, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί φέρεται ότι δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως οι Ρομά ήταν πληροφοριοδότες τους και επικαλέστηκαν ότι συνέλεγαν από αυτούς στοιχεία για εγκληματικές δραστηριότητες ομοφύλων τους γύρω από υποθέσεις που ερευνούσαν και που τελικά εξιχνίασαν.

Συνομιλία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αρχηγικό μέλος του κυκλώματος των Ρομά έχει καταγραφεί, να καλεί στο κινητό έναν αστυνομικό, τμήματος της Αττικής, λέγοντάς του «έλα.. Μάθαμε από τον.. πως θα γίνει επιχείρηση στην περιοχή», για να λάβει την απάντηση: «Θα τα πούμε από κοντά». Μάλιστα, σε άλλη συνομιλία με τον ίδιο άνθρωπο, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ακούγεται να του λέει καθαρά: «Προσέξτε, θα γίνει τελικά επιχείρηση». Οι επίμαχες συνομιλίες έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος πιθανότατα θα διατάξει τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να διενεργήσει έρευνα σε βάθος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα