Βοτανικός: Άδειασε ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το τζαμί. 15 προσαγωγές

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί από τους καταληψίες ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην περιοχή και είχαν ζητήσει από τους καταληψίες να απομακρυνθούν άμεσα.

Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η κατάληψη πραγματοποιούνταν από έναν σύλλογο που φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό, και ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευματα αποκαλούσε τον χώρο «hotspot για Έλληνες». Την κατάληψη υποστήριζαν άτομα που ήταν ντυμένα με στολές παραλλαγής και ζητούσαν τα στοιχεία όσων επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.

Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είχε καλέσει την κεντρική διοίκηση «να πράξει τα δέοντα», τονίζοντας πως το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατόν.

Διαμαρτυρίες Κασιδιάρη - Παναγιώταρου στο Βοτανικό

Το χρονικό της κατάληψης

Ο χώρος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και τα διπλανά κτίρια φυλάσσονται από φαντάρους. Οι καταληψίες αυτοπροσδιορίζονται ως Κίνημα Ελλήνων εφέδρων πολιτών-οπλιτών και έχουν κάνει κατάληψη στην πρώην ναυτική βάση από τις 11 Ιουλίου μόλις δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που προσδιόριζε το ακριβές σημείο όπου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Στη είσοδο όποιος έμπαινε έδινε τα στοιχεία του σε μια διαδικασία που θύμιζε στρατόπεδο. Υπεύθυνος της εγκατάστασης ήταν ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο "στρατηγός" όπως τον αποκαλούν όλα τα μέλη της ομάδας. Οι υπεύθυνοι της κατάληψης ντυμένοι στα χακί έλεγαν στο newsit.gr πως φυλάνε σκοπιές προκειμένου να μην πλησιάζουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα και όπως λένε "είναι οπλισμένοι".

«Εδώ ειναι 16 στρέμματα ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ενα hot spot μόνο για Έλληνες», είπε ο κ. Ιωαννίδης και κάνει λόγο για "κίνδυνο μουσουλμανοποίησης" της κοινωνίας αν φτιαχτεί το τέμενος. Δήλωνε επίσης ότι αυτός και η ομάδα του θα αποτρέψουν έστω και με τη βία αν χρειαστεί την έναρξη των εργασιών στον Βοτανικό.

«Αν φέρουν μπουλντόζες να φτιάξουν τζαμί θα κατεβάσω τον οδηγό τους και θα τις πάρω για να φτιάξω γήπεδο μπάσκετ. Ας ρίξουν όσα χημικά θέλουν για να μας διώξουν. Να φέρουν και σάκους για τα πτώματα μετά. Εδω ειναι Θερμοπύλες για εμάς», έλεγε....

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα