Υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι που κατηγορούνται για την απόπειρα πραξικοπήματος

Κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι 8 Τούρκοι την έκδοση των οποίων ζητούν οι Τουρκικές Aρχές κατηγορώντας τους ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Με αυτό τον τρόπο, μετά την κοινοποίηση της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου με την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι, ξεκίνησε και τυπικά η ποινική διαδικασία που αφορά την έκδοση τους.

Έτσι, πλέον και οι 8 βρίσκονται και πάλι σε καθεστώς κράτησης.

Η ποινική διαδικασία ξεκίνησε ενώ εκκρεμεί ο δεύτερος βαθμός για τις διαδικασίες ασύλου αλλά και παρά το γεγονός ότι οι Τουρκικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με το αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Χρήστο Μυλωνόπουλο: «ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής».

Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκικές αρχές ζητούν την έκδοση των 8 Τούρκων για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής διά της βίας ελικοπτέρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα