Λιποθυμίες 15χρονων σε club από κατανάλωση αλκοόλ

Σοκ και ανησυχία προκαλεί η ομαδική λιποθυμία μαθητών γυμνασίου σε club της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια πάρτι που έκαναν! Τουλάχιστον 10 παιδιά μεταφέρθηκαν σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο. Περίπου 50 ανήλικοι της δευτέρας και της τρίτης τάξης γυμνασίου τριών ιδιωτικών σχολείων των βορείων προαστίων είχαν κανονίσει μεταξύ τους το πάρτι παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αφού πρώτα ενημέρωσαν σχετικά τους γονείς τους για να πάρουν την άδεια.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής η μητέρα μιας 15χρονης ανησύχησε επειδή η κόρη της καθυστερούσε να επιστρέψει και δεν απαντούσε στο κινητό της. Ετσι, πήγε έξω από το club όπου βρήκε έντρομη το κορίτσι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλοι 10 ανήλικοι έκαναν εμετό ή ήταν λιπόθυμοι εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ!

Η αναστατωμένη γυναίκα ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Το απόγευμα της Παρασκευής, όταν πια η κόρη της είχε συνέλθει και δεν διέτρεχε κίνδυνο, ενημέρωσε την Ασφάλεια.

Αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων πήραν δείγμα αίματος από τα παιδιά και τα ποτά που διέθετε το μαγαζί, έτσι ώστε να διαπιστωθεί από την ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους το είδος των ποτών που κατανάλωσαν. Οι υπεύθυνοι του club βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον νόμο, που απαγορεύει ρητά τη διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα