Οργή συνταξιούχων. Καίνε τις επιστολές Κατρούγκαλου στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά για να συνεχιστεί με διαδήλωση σε κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους και των κοινωνικών παροχών, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών.

Στο υπουργείο Εργασίας έφτασε η πορεία των συνταξιούχων στην οδό Σταδίου.

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν αγανάκτηση για τις επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας τις οποίες κρατούσαν ψηλά στα χέρια τους και στη συνέχεια τις έκαψαν.

Συγκεκριμένα, όταν έφτασαν έξω από το υπ. Εργασίας έκαψαν τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου φωνάζοντας «Ψεύτες, μας τελειώσατε!» και πως «Μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», λένε και καταγγέλλουν τον υπουργό πως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. «Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο! Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα