Γιος Τεμπονέρα: Το σχόλιο του για τη ΝΔ να προτείνει στο ΕΣΡ τον Κουτρομάνο

H σχέση του Μητσοτάκη με όσα υπερασπίστηκε ο Κουτρομάνος στην πορεία και την διαδρομή του τα τελευταία 30 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, είναι η εξής: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, την απόφαση της ΝΔ να προτείνει τον τ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ο δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται στην πορεία του δικαστή για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ο κ. Κουτρομάνος δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα έχει ως εξής:


«Η Νέα Δημοκρατία μαθαίνω πως προτείνει τον Θανάση Κουτρομάνο, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για την Προεδρία του Ε.Σ.Ρ..

Η άποψή μου για τις δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές είναι σαφής:

Πλήρως εκφυλισμένοι θεσμοί, χωρίς καμία νομιμοποίηση από την κοινωνία, με κομματικές εξαρτήσεις που στερούνται δημοκρατικής εκπροσώπησης αφού ούτε από το λαό εκλέγονται τα μέλη τους, αλλά ούτε και ελέγχονται από αυτόν για τις επιλογές τους.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα άλλωστε, ποτέ δεν είδαν έναν εκπρόσωπο τους ανάμεσα στα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών, παρά μόνο ελίτ με κομματικές αναφορές ή και απολιτίκ προσωπικότητες με σαφείς εντολές να αποτελούν διακοσμητικές φιγούρες ήπιας πολιτικής παρέμβασης, συντηρητικής πάντα κατεύθυνσης (αφήνω στην άκρη τον τραγέλαφο των εξάμηνων παρατάσεων της θητείας των μελών του ΕΣΡ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για χρόνια, πρακτική που είχε ευτελίσει το θεσμό επανειλημμένα, αλλά και την πρόσφατη άρνηση της ΝΔ να συγκροτήσει το θεσμό που δήθεν υπερασπίζεται όψιμα ).

Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του όμως ίσως αμελούν ποιος είναι ο προτεινόμενος τέως ανώτατος δικαστής που προτείνουν για την προεδρία του ΕΣΡ.

Ιστορία λοιπόν και πάλι...


Είναι ο δικαστής που απέδωσε δικαιοσύνη στην υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα, παρά τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των μελών της ΟΝΝΕΔ, των στελεχών της ΝΔ που συμμετείχαν στην δίκη άμεσα ή έμμεσα και άλλων παρακρατικών μηχανισμών της εποχής .

Είναι εκείνος που με μια απόφαση κόσμημα για τους νομικούς κύκλους της εποχής καταδίκασε σε ΙΣΟΒΙΑ τον δολοφόνο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στο δικαστήριο, γιατί στη συνείδηση του κόσμου καταδικάστηκε και θα καταδικάζεται όσο ο φασισμός και οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν να βγουν από τα λαγούμια της ιστορίας.

Για την απόφαση του μάλιστα αυτή εστάλη λίγους μήνες μετά … να δει το κλίμα σε διάφορα ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, ενώ το 2010 παραλείφθηκε πραξικοπηματικά από την ιεραρχία του Αρειού Πάγου στις κρίσεις των δικαστών.

Διετέλεσε αρχικά αντιπρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος του ΑΠ για ελάχιστο χρονικό διάστημα όταν βέβαια δεν εκκρεμούσαν σοβαρές υποθέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην Κυβέρνηση ενώ λίγο μετά συνταξιοδοτήθηκε.

Επίσης, μειοψήφησε σε δίκη στον ΑΠ υπέρ πολίτη θύματος της ναζιστικής θηριωδίας που ζητούσε αποζημίωση για καταναγκαστική εργασία κατά της Siemens.

Μειοψήφησε υπέρ των συμβασιούχων, υπέρ των εργαζομένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας κι ήταν πρόσφατα εισηγητής στην υπόθεση της διαθήκης του Ν. Καζαντζάκη.

H σχέση του Μητσοτάκη με όσα υπερασπίστηκε ο Κουτρομάνος στην πορεία και την διαδρομή του τα τελευταία 30 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, είναι η εξής: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ».

 

 

 

thebest

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα