Mε Φεράρι και βίλες η σπείρα που ρήμαξαν όλη την Ελλάδα

Στη σύλληψη 30 με 35 μελών δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν ρημάξει στην κυριολεξία περισσότερες από 100 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα προχώρησε το τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα που διήρκεσε οκτώ μήνες συμμετείχαν περισσότεροι από 800 αστυνομικοί, ενώ έχουν γίνει πάνω από 50 έρευνες σε σπίτια σε Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, Αττικής και Λάρισα και έχουν κατασχεθεί κλοπιμαία, ναρκωτικά, κοσμήματα, μεγάλα χρηματικά ποσά (200 χιλιάδες ευρώ), δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, χρυσές λίρες και όπλα. Όλα ήταν κρυμμένα σε ειδικές για τον σκοπό αυτόν κρύπτες σε πλακάκια μπάνιου, στη κουζίνα, σε ντουλάπες ακόμη και σε φωταγωγούς.  

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, όλοι τους Ρομά, εκτός από τις επιχειρήσεις όπου άνοιγαν χρηματοκιβώτια διέπρατταν ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων και έκαναν και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η αστυνομία ερευνά αν εμπλέκονται και σε διαρρήξεις σπιτιών επωνύμων. Όλοι τους δήλωναν άνεργοι ενώ και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές και μάλιστα σε πολύκροτες υποθέσεις.

 

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα