Σώθηκε από θάυμα από τα δόντια της αρκούδας!

Από θαύμα σώθηκε από τα δόντια μαμάς αρκούδας 50χρονος κυνηγός στην περιοχή Θεοτόκου - Ωραίου

Τετ α τετ με αρκούδα, που συνόδευε το μικρό της, βρέθηκε ένας κυνηγός στην Ξάνθη, που κατάφερε να «παλέψει» μαζί της ως άλλος... Λεονάρντο ντι Κάπριο και να βγει ζωντανός από τα δόντια του αγριεμένου ζώου! Πρωταγωνιστής της «μάχης» ήταν ο 50χρονος Γιώργος, υπάλληλος του Δασαρχείου Ξάνθης, που είχε βγει για κυνήγι στην ορεινή περιοχή Θεοτόκου - Ωραίου. Ξαφνικά βρέθηκε στον δρόμο της μαμάς αρκούδας, που τον άρπαξε στα σαγόνια της και άρχισε να τον δαγκώνει!

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν πέρα για πέρα αληθινές, αν και θυμίζουν τη μονομαχία του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος κέρδισε το Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο δράμα «Η επιστροφή». Στην ταινία ο «Λίο» υποδύθηκε έναν κυνηγό, τον οποίο κατασπάραξε μια αρκούδα, μπήγοντας μανιασμένα τα δόντια της στο κορμί του, αλλά κατάφερε να σωθεί.

Ετσι και ο 50χρονος, του οποίου η πάλη με το ζώο έγινε αμέσως γνωστή μεταξύ των κυνηγών και πήρε μυθικές διαστάσεις! Οι περισσότερες εκδοχές συγκλίνουν σε μία. «Είχε στήσει ενέδρα για αγριογούρουνα και περίμενε να πυροβολήσει

. Ξαφνικά, η αρκούδα που είχε μαζί το μικρό της, τον αιφνιδίασε από πίσω» περιέγραψε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης Λοΐζος Σερραίος, ενώ άλλοι συνάδελφοι του κυνηγού δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη: «Ο κυνηγός πρόλαβε και πυροβόλησε μια δυο φορές στον αέρα. Το ζώο, όμως, του άρπαξε το πόδι και δεν τον άφηνε. Τον δάγκωσε δυνατά και εκείνος προσπαθούσε να φύγει από τα δόντια της. Το περιστατικό διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα. Πυροβόλησαν και άλλοι κυνηγοί στον αέρα, ώσπου η αρκούδα έφυγε, αφήνοντας τον κυνηγό σε κατάσταση σοκ».

Ο δασικός υπάλληλος βρισκόταν στην ορεινή περιοχή με παρέα κυνηγών και αναζητούσαν αγριογούρουνα. Μια ομάδα είχε αναλάβει να κάνει θόρυβο για να ξεσηκώσει τα ζώα και η άλλη, όπως κάνουν συνήθως οι κυνηγοί, περίμενε στο λεγόμενο «καρτέρι» για να σκοτώσει τα ζώα που θα περνούσαν από εκεί.

Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι υπήρξαν και άλλες αναφορές για παρουσία αρκούδας, η οποία είχε μαζί της μικρά στην περιοχή. Φαίνεται ότι το ζώο ένιωσε πως απειλείται και επιτέθηκε στον κυνηγό, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα