Ρόδος: Στη φυλακή ο 60χρονος που ασέλγησε στο άψυχο σώμα 9χρονης

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 60χρονος Άγγλος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Ρόδο για αποπλάνηση ανηλίκων και ασέλγεια στο άψυχο σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού.

Ο 60χρονος είναι γνωστός στην Interpol και στη βρετανική Αστυνομία πριν από το 2011, όταν είχε απασχολήσει τις Αρχές για την αποπλάνηση του παιδιού τής τότε συντρόφου του. Μετά από διάφορες εμπλοκές που είχε με τη βρετανική Δικαιοσύνη, ο Αγγλος συλληφθείς αποφάσισε το 2011 να εγκατασταθεί στη Ρόδο και το χωριό Καλυθιές.

Εκεί άρχισε να εργάζεται ως νεκροθάφτης. Κανείς, ωστόσο, δεν πίστευε αυτό που έκανε την περίοδο 2011-2013 όταν φέρεται να ασελγούσε σε βάρος πτώματος που ανήκε σε 9χρονο παιδί. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή έπρεπε να παραστεί στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθεί. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να δοθεί παραγγελία στην Αστυνομία για τη σύλληψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα. Κατόπιν, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος.

Το όνομα του συλληφθέντος συγκαταλεγόταν στη λίστα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους κατηγορουμένους για παιδοφιλία. Το 2013 μάλιστα είχε γίνει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του, στη Ρόδου, όπου βρέθηκε σε σκληρούς δίσκους που είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τότε ότι ο 60χρονος, πατέρας ενός παιδιού, αντάλλασσε παράνομα αρχεία με άλλους χρήστες του Διαδικτύου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα