Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα από τον Κυκλώνα. Κινδύνεψε λιμενικός, έπεσε στέγη

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως είπε στο cretalive o Λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης, η ένταση των ανέμων μέσα στο λιμάνι έφτασε τα 9-10 μποφόρ, ενώ καταγράφηκαν ριπές ανέμου που έφταναν τα 60 μίλια/ώρα!

Το πλέον σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε όταν, με τη συνδρομή λιμενικών, επιχειρήθηκε η ασφαλής πρόσδεση τουριστικού πλοίου. Στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής και λόγω του ανέμου έπεσε στο νερό ένας πολίτης, με τους λιμενικούς να σπεύδουν να τον ανασύρουν ενώ στη διάρκεια της ίδιας προσπάθειας τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά κι ένας άνδρας του λιμεναρχείου.

Επίσης, το πλοίο BLUE HORIZON δεν μπήκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς ο καπετάνιος έκρινε ότι - λόγω των ανέμων - δεν ήταν ασφαλής η πρόσδεσή του εκεί και κατευθύνθηκε στο αγκυροβόλιο ανοιχτά των Λινοπεραμάτων.

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπεσε τμήμα οροφής σπιτιού , υπό το βάρος και του ντεπόζιτου που βρισκόταν πάνω, στην οδό Μηνά Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Εκτιμάται ότι στο ατύχημα συνέβαλλαν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή.

Από την πτώση τραυματίστηκε ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ευτυχώς ο ηλικιωμένος είναι σε καλή κατάσταση.

Μέχρι τώρα η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί μικρό αριθμό κλήσεων για άντληση υδάτων στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Στο μεταξύ η βροχή έφερε μέχρι τώρα μικρής έκτασης προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Κατολισθήσεις έχουν παρατηρηθεί στο δρόμο προς Σεληνάρι, αλλά και προς το Καβούσι

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή της Βιάνου.

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει στα Χανιά η κακοκαιρία που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Λόγω της έντασης του νερού υπερφορτώθηκαν τα δίκτυα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί προβλήματα που ωστόσο αντιμετωπίζονται από συνεργεία της επιχείρησης.

Ρέθυμνο: Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις

Στον κόμβο του ΜΑΙΧ στη Λεωφόρο Σούδας έσπασε πυροσβεστικός κρουνός με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πίδακας νερού ενώ μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της βροχής υπήρξε στον κόμβο Σούδας στο τμήμα Μουρνιές - Βαμβακόπουλο του οδικού δικτύου προς Κίσαμο και στη γέφυρα Βρυσσών.

Περιορισμένης έκτασης κατάπτωσης χωμάτων είχαμε σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στην πόλη των Χανίων και κυρίως στους κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόγραμμα καθώς όλοι έκαναν χρήση των αυτοκινήτων τους για να μετακινηθούν.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μάλεμε όπου έχει προγραμματιστεί για τις 5 η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Κισαμικός - ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Για την τύχη του αγώνα βάσει του κανονισμού θα αποφασίσει μετά από επιθεώρηση του χώρου ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Προβλήματα στις πτήσεις λόγω καιρού

Προβλήματα σε προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή των Χανίων.

Στην περιοχή του αεροδρομίου Χανίων εκτός από την έντονη βροχόπτωση και τη χαμηλή νέφωση παρατηρούνται ριπές ανέμων μέχρι και 45 κόμβους.

Προβλήματα και στο γήπεδο

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μάλεμε όπου έχει προγραμματιστεί για τις 5 η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Κισαμικός - ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Για την τύχη του αγώνα βάσει του κανονισμού θα αποφασίσει μετά από επιθεώρηση του χώρου ο διαιτητής της αναμέτρησης.

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα